Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Försökte stoppa tränarens utbrott: ”Det är övertramp”

Petter Lasu Nilssons utbrott efter förlusten mot Malmö gick över gränsen och Luleås tränare har gått ut och bett om ursäkt för sina kommentarer. Lena Sundqvist var reportern som intervjuade honom. Hon försökte stoppa tränaren så fort hon kunde. – Det är övertramp på flera nivåer. Det handlade om att få honom ur situationen, säger hon till Expressen.

Det var ett bortdömt mål som var orsaken till att Luleås tränare Petter Lasu Nilsson rasade i Cmores sändning efter åttondelsfinalen mot Malmö

– Kasta domaren åt helvete! Jag kommer att lägga av som tränare här och nu. Jag skulle kunna mörda nu. Jag är så fruktansvärt jävla irriterad, sa han i direktsändning.

LÄS MER: "Tränarens utbrott: ”Skulle kunna mörda”

LÄS MER: Tränaren i tårar: "Ångrar mig jättemycket"

"Övertramp på flera nivåer"

Lena Sundqvist intervjuade honom och insåg snabbt in i intervjun att tränaren inte var i rätt läge mentalt för att prata inför tv-kameror.

– Det är klart att det är övertramp på flera nivåer. Det man själv tänker över är om man hade kunnat avsluta den tidigare, vilket var det man försökte göra och få bort honom från situationen.

"Mer för hans skull än för min"

Med facit i hand önskar hon att intervjun hade avbrutits tidigare, framförallt för Lasu Nilssons egen skull.

LÄS MER: Lasu Nilsson anmäld till disciplinrådet

– Jag tycker inte det är grejen att jag är obekväm i situationen, det handlade om att få honom ur situationen för han var ju inte i ett läge att han skulle stå där i live-tv. Det är ju mer för hans än för min skull, säger hon och fortsätter:

– Det är inte snyggt skött av honom, det är det inte. Mer har jag egentligen inte att säga om det.

Lasu Nilsson har gått ut och bett om ursäkt i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.