Rhett Rakhshani gick inte bara vinnande ur duellen med Jonathan Sigalet – Djurgården vann även matchen mot Frölunda i sudden.
Rhett Rakhshani gick inte bara vinnande ur duellen med Jonathan Sigalet – Djurgården vann även matchen mot Frölunda i sudden. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Förre guldspelaren Rakhshani har tänt till i Djurgården

Rhett Rakhshani, 32, ville testa spel i en annan liga än SHL, men hamnade ändå i Sverige. Och i Djurgården har han fått en nytändning.
– Jag passar in riktigt bra – och har riktigt roligt, säger han.

ANNONS
|

När Rhett Rakhshani skrev på för Djurgården blev det hans sjätte klubb i SHL – och amerikanen från Kalifornien trivs uppenbarligen med hockeylivet i Sverige.

På 29 spelade matcher har det blivit sex mål och 14 assist … och det ger en snittsiffra som är bättre än under de två åren med Frölunda.

– Jag känner mig fräsch i skallen, fräsch i kroppen. Jag hade ju nio månader utan hockey – så jag borde vara i hyfsad form! Jag hade massor av tid i gymmet, skrattar Rakhshani.

I Djurgården spelar han powerplay tillsammans med Dick Axelsson och mot Frölunda är det ruskigt nära ett antal gånger, men målvakten Niklas Rubin sätter stopp för de flesta av skotten.

ANNONS

– Det här är en av de bättre insatserna för säsongen, för att vara ärlig. Det är ett så bra lag vi spelar emot, så det är inte enkelt. De pressar hårt, spelar bra försvar. Jag har ju varit här, så jag vet hur det är ... och att få till nästan 50 skott mot Frölunda är riktigt bra. Riktigt bra! Vi ger oss själva en bra chans att vinna – och Rubin var kanonbra, säger Rakhshani – som under nio säsonger i SHL aldrig gett en enda intervju på svenska.

Den här kvällen är det nära, för amerikanen både skämtar och svarar på svenska.

– Vi kör intervjun på svenska, skrattar han – men ändrar sig snabbt.

Hur har tiden i Stockholm varit?

– Jag har njutit i Djurgården! Det är en bra grupp med killar, coachteamet har varit kanon och det har varit lätt att passa in. De har varit vänliga och välkomnande. Både på och utanför isen, säger Rhett Rakhshani.

Bor på Östermalm med familjen

Han och frun Shar stortrivs på Östermalm i Stockholm tillsammans med sina tre döttrar.

– Jag har roligt med dem varje dag! Det är roligt med hockeysidan i Djurgården, men att ha familjen i Stockholm har varit riktigt skoj. Att Sverige är lite mer öppet bidrar förstås. Med en liten baby går vi inte till restauranger så mycket, men vi kan fortfarande gå till parker och ha roligt utomhus, säger Rakhshani och blottar ett tandlöst leende.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS