Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Förlust för utbuad Dahlin i Buffalo

Näst mest istid av alla i Buffalo Sabres – men även en sur förlust. Rasmus Dahlins debut i NHL slutade med burop och en publik som lämnade arenan i förtid.

Buffalo Sabres 0

Boston Bruins 4

Det tog 54 sekunder av mötet mellan Buffalo Sabres och Boston Bruins innan nummer 26 kastade sig över sargen för första gången i NHL.

Rasmus Dahlin har därmed debuterat – och även om det är en milstolpe rent karriärsmässigt är det garanterat en match som han helst vill glömma.

Ett revanschlystet Bruins, som i sin premiär piskades med 7–0 av mästaren Washington Capitals, hade full kontroll till en början. 0–2 efter första perioden blev även 0–3 i slutet av den andra – och den gången fanns den förre Frölunda-spelaren inne på isen.

– Ja, det var såklart häftigt att komma ut till sin första match och få uppleva det. Jag var rätt nervös, så det var också skönt att få göra ett sådant ingripande direkt. Men det är svårt att stå här och vara glad åt när det blev som det blev efter det, säger han efter matchen enligt Sportbladet.

Efter period två buade publiken i Keybank Center ordentligt.

– Vi passade pucken alldeles för mycket den här kvällen. Det är inte vårt spel. En besvikelse, säger coach Phil Housley till medierna direkt efter matchen.

LÄS MER: Här är Dahlins resa – från en isplätt i Grästorp till världens bästa liga

Nollade i premiären

Och även om Buffalo pressade för ett mål i den tredje perioden, så slutade det med med 0–4 i tom kasse. Då hade redan stora delar av publiken i den ursprungligt fullsatta arenan lämnat sina platser.

– Vad kan vi styra? Jo, vi kan styra hur vi kommer till rinken i morgon – för vi ska inte gå igenom det här igen, lovar coach Housley.

Och Edmonton Oilers stora stjärna Connor McDavid, på plats i Göteborg, konstaterar om Rasmus Dahlins framtid.

– Som en back är det nästan svårare att komma in i ligan. Det är så mycket mer som som du måste oroa dig för, särskilt i din egen zon. Det är svårt för alla försvarare. Titta på alla stora backar som kommit, de har inte tagit ligan med storm under de första åren – utan de har fått tid för att utvecklas. Jag tror kanske att Dahlin kommer att gå igenom samma process ... men han ser uppenbarligen bra ut redan nu!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.