Förlust för Frölunda i måstematchen – kvartsfinalplatsen ser ut att vara körd

Efter att Frölunda tappat ledningen tre gånger om mot HV71 i måstematchen ser det ut att bli play in som gäller för det regerande mästarlaget. Men det är något som spelarna inte vill tänka på.
– Det är två matcher kvar, vi kolla efter det, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Jacob Peterson gav Frölunda ledningen inför ett slutsålt Scandinavium i rivalmötet med HV71. Då kunde Christoffer Persson kvittera och visa att släkten är värst. Max Friberg skulle stå för en rejäl soloshow när han gav Frölunda ledningen på nytt.

En ledning som Johannes Kinnvall kunde kvittera.

Patrik Carlsson slog till även han och gav Frölunda ledningen.

LÄS MER: Åtta spelare med utgående kontrakt – något som påverkar Frölunda på isen

Men även den ledningen skulle försvinna när Alexander Bergström klev fram och tog matchen till förlängning och senare även straffar där HV71 vann.

En pinne, mer än så blev det alltså inte för Frölunda. Något som gör att det ser mörkt ut i kampen om att nå den där sista sjätteplatsen som Djurgården har med fyra poängs marginal och två matcher kvar att spela.

ANNONS

LÄS MER: Så ska Frölunda hitta ett segerrecept igen innan slutspelet

Det börjar med andra ord att se ut som att det blir åttondelsfinal och play in som gäller för Frölunda.

Något som spelarna dock inte vill tänka på.

– Det är två matcher kvar, efter det får vi kolla och se vad som väntar, säger Joel Lundqvist.

– Vi fokuserar på att spela en hockey vi vill spela i slutspelet. Om det blir åttondel eller kvartsfinal som gäller det får vi se. Framförallt ska vi spela en bra hockey och sen får vi ta det som det kommer, säger Max Friberg.

– Jag tänker inte på det ännu. Jag vill vinna matcher och det är det som står högst upp på schemat. Sen får vi räkna på tabellen när det är klart. Men den här matchen hade jag väldigt gärna haft, säger Johan Mattsson.

Roger Rönnberg är likt sina spelare inne på att det viktigaste för Frölunda är att hitta tillbaka till sitt sätt att spela på, sitt system i jakten på segrarna.

– Om jag tar på mig de positiva glasögonen så kände jag i första perioden att det här så här vi brukar se ut i Scandinavium. Det var det här jag hade hoppats att vi skulle hitta innan slutspelet. Vi fick fler och fler minuter då spelarna spelar utan att tänka och spelar på instinkt istället, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Sen släpper vi på det i andra. Vi blir påverkade av målen vi släpper in och det är grova misstag vi gör och då syns det att det tar styggt på oss. Vi måste ha tålamodet att trumma på och inte bjuda på det som vi gör utan fortsätta att ta nästa steg på den här stegen vi klättrar på just nu inför slutspelet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS