Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Frölunda
Bild: Frölunda

Förklaringen till att Frölunda vänt gång på gång

Frölunda har varit på väg ut ur Champions Hockey League gång på gång den här säsongen men ändå lyckats dansa sig vidare. Förklaringen till det?
Jo, lagets tro.
– Det här bygger en ännu starkare tro på det vi gör, säger Patrik Carlsson.

Det börjar bli lite av en vana nu.

När det är som mest på spel så plockar spelarna i Frölunda fram något extra ur rockärmen.

Två förluster i gruppspelets inledning mot Mountfield och Graz99ers och många trodde att mästarnas äventyr i Champions Hockey League skulle vara över innan det ens hunnit börja.

Men vips så kom fyra raka segrar och Frölunda dansade sig vidare till en åttondelsfinal mot värsta rivalen Färjestad. I det första mötet i Karlstad blev det en riktig kollaps för spelarna i Frölunda och förlust med 3–6.

– Det här var inte bra, sa Simon Hjalmarsson efter den matchen.

I returmötet i Frölundaborg var det dock inget snack. Seger med hela 8–2 och Frölunda dansade sig återigen vidare i Champions Hockey League.

När det då blev förlust i den första kvartsfinalen mot schweiziska Biel-Bienne borde man nog ha räknat ut att Frölunda skulle vända på steken. När Biel-Bienne tog ledningen även i returmötet och Frölunda bara hade ett par minuter kvar av matchen borde man insett vad som skulle hända.

Det krävdes bara 19 sekunder innan Theodor Lennström och Patrik Carlsson tog matchen till förlängning. En förlängning där Patrik Carlsson klev fram på nytt och såg till att Frölunda återigen dansade sig vidare.

– Vi har samlat på oss rutin av det här och varit i liknande situationer tidigare. Vi har en otroligt stark tro på oss själva i den här gruppen. Vi fortsätter alltid att spela till slutsignalen ljuder och tänker hela tiden att det kan gå vägen, säger han.

Men vad är det som gör att ni vänder? Gång på gång?

– Ja du ... jag har inte varit med om något liknande med den tron i laget och det sättet som vi spelar på. Vi fortsätter att tro på det hela tiden och då händer det bra grejer. Det är jäkligt skönt att det gick vägen igen.

Är tron på laget starkare i år än tidigare år?

– Den har varit jäkligt stark alla åren som jag har varit här egentligen. Men den har byggts på hela tiden. Av alla matcher som vi spelat i CHL och i SHL så byggs det på. Det är rutin, en otroligt stark laginsats och en väldigt stark tro som gör det, säger han och fortsätter:

– Du får rutin av att spela sådana här speciella matcher och det är ett speciellt format i CHL. Vi vet om att vi varit i liknande situationer tidigare och att det kan hända mycket på kort tid och det är något vi alltid kan ta med oss.

De här vändningarna som Frölunda trollat fram gång på gång betyder givetvis mycket för spelarna.

– Det är helt fantastiskt! Det bygger en ännu starkare tro på det vi gör och alla i laget samlar på sig ännu mer rutin. Det är bra att få spela sådana här viktiga matcher och det är jäkligt roliga matcher dessutom, säger Carlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.