Frölunda vände och vann mot Örebro – tog över serieledningen

Örebro var serieledare när de kom till Göteborg – men lämnade över den till Frölunda som vann toppmötet. En efterlängtad seger för regerande mästarna efter tre raka förluster.
– Det syntes att vi var i behov av en vinst, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Två raka förluster i SHL. Ett tio dagar långt uppehåll och sedan en blytung kollaps mot Färjestad i CHL i tisdags. Att segern mot Örebro var efterlängtad hos Frölunda var tydligt efter matchen.

– Det är aldrig kul att avsluta inför ett uppehåll med två torsk. Den här segern var välbehövlig, säger Johan Mattsson.

– Att förlora tre matcher i rad är aldrig bra eller kul. Det är givetvis skönt att vara tillbaka på vinnarspåret, säger Simon Hjalmarsson.

LÄS MER:Matchanalysen efter Frölundas seger mot Örebro

Det började dock inget vidare den här kvällen för Frölunda och särskilt för Jacob Moverare. När backen visade ut sig kunde Ryan Stoa ge gästerna ledningen och kallduschen var ett faktum. Det skulle dock spela mindre roll.

ANNONS

LÄS MER:Ekbom förlänger med Frölunda

För Jacob Moverare skulle spela 1+1 med sig själv när han dundrade in kvitteringspucken i powerplay.

I den andra perioden var det Frölundas tur att få en drömstart. Christopher Mastomäki visade ut sig efter 14 sekunder och då passade Simon Hjalmarsson på ett skicka in pucken – efter fint förarbete av Ryan Lasch och Rhett Rakhshani.

– Jag får mina chanser i powerplay och då gäller det att vara effektiv när man väl får läget, säger han och fortsätter:

– Det var en ganska dålig vinkel men vi hade gjort ett bra spel innan så målvakten behövde göra en enorm sidledsförflyttning där så det var bara att skjuta.

LÄS MER:Lasus kaptenskväll – som en glimt av framtiden

Nicklas Lasu skulle ta saken i egna händer och snärta dit 3–1 innan Patrik Carlsson satte 4–1 i tom kasse.

Segern var Frölundas femte raka på hemmais. En seger som dessutom gjorde att laget snodde serieledningen från just Örebro – där Frölunda nu toppar på grund av bättre målskillnad.

– Du vet att det kommer förluster men vi hade en stor revanschlusta efter förra matchen. Där kom vi inte alls upp i arbetsnivå. Nu slet vi som djur och jobbade arslet av oss för att vinna närkamper, säger Simon Hjalmarsson och fortsätter:

ANNONS

– Det var ett steg i absolut rätt riktning, men vi har givetvis en del att fila på som alltid.

Gladast av alla den här kvällen, det var nog Roger Rönnberg trots allt.

– Jag kanske drog tillbaka laget för mycket i tredje perioden för att skydda ledningen. Jag är väldigt glad att vi får vår vinst. Vi behövde den, killarna behövde den och det finns inget lag som gillar att förlora flera matcher i rad, säger han.

ANNONS