Överkörda senast – men Frölunda studsade tillbaka

Frölundas svit i Scandinavium bara fortsätter att växa. Efter 5–2 mot Djurgården är segersviten uppe i 16 raka matcher i SHL. Men segern blev dyrköpt då Johan Mattsson tvingades lämna skadad.

|

Överkörda senast i Globen och det borde varit lite av ett stukat självförtroende i Frölunda. Men det syntes det inte mycket av när finalserien vände hem till Scandinavium. Ett Scandinavium där Frölunda inför den tredje finalen hade hela 15 raka segrar i SHL-sammanhang.

En svit som efter torsdagens drabbning är uppe i 16 segrar.

Det skulle bli en riktig drömstart för Frölunda som kom flygandes ut i den första perioden. Efter flera riktigt bra chanser skulle pucken till slut leta sig in bakom Adam Reideborn. Pucken letade sig fram till Jacob Moverare som drog till direkt och gav Frölunda ledningen efter endast en minut och sju sekunders spel.

Pressen fortsatte för Frölunda och Robert Ohlsson kände sig tvingad till att agera och tog timeout en minut senare.

– Jag tycker att vi kommer ut precis som vi vill göra. Sen tycker jag att de tar över mer och mer och att det blir lite som senast att de spelar ut oss, säger Jacob Moverare till C More.

Chanserna för Frölunda skulle fortsätta avlösa varandra men istället skulle kvitteringen komma. Olle Alsing fick pucken vid blålinjen och drog iväg pucken mot mål där Johan Mattsson fick se den leta sig in mellan armen och kroppen.

Efter det målet kom Djurgården in i matchen mer och mer och chanserna för båda lagen fortsatte.

Succémålvakten skadad

Men i slutet av den första perioden skulle Jakob Lilja knuffa in Jacob Moverare i Johan Mattsson. En knuff som ledde till att Johan Gustafsson fick ta över Frölunda-kassen i den andra perioden.

Men Frölunda skulle på nytt få en drömstart när den andra perioden började. Efter 29 sekunder hittade Brandon Gormley rätt bakom Adam Reideborn.

Än bättre skulle det bli för Frölunda när Samuel Fagemo lyckades trixa in pucken.

Då skulle Jakob Lilja ta revansch för sin utvisning som kostade ett mål i baken när han snärtade in pucken bakom Johan Gustafsson. Där och då började Djurgården äta sig in i matchen igen.

Men då kom ett nytt powerplay och Ryan Lasch hittade Joel Lundqvist som vispade in pucken.

– Ryan läser backen totalt. Då finns det luckor och det gäller att ha tålamod, säger Joel Lundqvist till C More.

Det skulle smälla igenom bakom Reideborn. Poängkungen Ryan Lasch fick öppet mål i powerplay och då smäller det.

5-2-målet blev slutresultatet.

I nästa anfall åkte både Jonathan Sigalet och Daniel Brodin på matchstraff efter slagsmål.

Efter segern kopplar Frölunda på nytt greppet om finalserien med ledning 2–1 i matcher när serien vänder upp till Stockholm för lördagens möte.