Första förlusten för Frölunda

Niklas Rubins nolla är spräckt. Och då kommer också första förlusten för Frölunda. 1–3 borta mot Skellefteå.

|

Det tar 123.36 minuter innan Frölunda släpper in ett mål i den här upplagan av SHL. Theodor Lennström visas ut för en tripping – och utvisningar straffar sig oftast i längden.

Skellefteå skjuter 1–0 bakom Niklas Rubin, som fått chansen för tredje matchen i rad.

– Det går inte att ta bort honom. Han skulle slå ihjäl mig om jag tar bort honom, kommenterade Frölundas coach Roger Rönnberg för Cmore inför nedsläpp i Skellefteå Kraft Arena.

En stund senare spelar Theodor Lennström nonchalant. Han är före Jesper Frödén hem, men slarvar med pucken – och SAIK-spelaren kan panga in 2–0.

Där och då talar inget för Frölunda, som är rätt tillbakapressat av hemmalaget. SAIK spelar med fart, låter inte Frölunda spela upp i anfallen – och har rejält grepp om perioden.

Men 18 sekunder senare tar Jan Muršak fart – och snurrar runt i Skellefteås zon. Slovenen, som varit Frölundas allra bäste spelare i inledningen av serien, serverar Simon Hjalmarsson – som skjuter direkt.

Det är reducerat, efter ett väldigt vackert anfall.

En stund senare är också Theodor Lennström nära att revanschera sig, när han så när får in kvitteringen.

– Vi måste bli snabbare och skarpare i allt det som vi gör. Det känns som om vi letar lugn och tid som inte finns. Försvarsspelet i egen zon står vi också och tittar på. Den här riktiga aktiviteten och instinktshockeyn har vi inte kommit till än, säger Roger Rönnberg kritiskt i C More.

Frölunda lyfte i andra

I den andra perioden lyfter Frölunda upp både spelet och aktiviteten betydligt. Det är samma spel som mot HV71 och Djurgården – och det skapas chans efter chans.

Ett tag är skotten mot mål i perioden 8–0 för Frölunda, men Gustaf Lindvall i hemmamålet gör några riktigt bra insatser.

I slutet av perioden får också Skellefteå ett läge i numerärt överläge. Det tar fem sekunder – och sedan har Jesper Frödén för allra första gången i karriären gjort tre mål i en SHL-match.

– Det är lite grann som i den första perioden, lite slarvigt i egen zon. Vi visste att de skulle komma hårt med tre gubbar och de får stopp på våra uppspel, säger backen Jens Olsson till Cmore efter 40 spelade minuter.

I den tredje perioden har Frölunda ett par chanser i numerärt överläge, men skapar inte särskilt många heta chanser – och första förlusten för säsongen är ett faktum.