Frölunda besegrade jumbon – efter förlängningsdrama

Frölunda vann det heta och griniga rivalmötet mot Växjö. I en match där utvisningarna haglade och matchen blev minst sagt händelserik.
– Det är grymt av oss att hitta sätt att vinna, säger Rhett Rakhshani.

ANNONS
|

Det skulle bli en minst sagt händelserik drabbning mellan Frölunda och Växjö. Den första perioden går dock inte till historien direkt. För den var sömning så det räckte och blev över.

Trötta efter resan tur och retur till Wales tidigare i veckan?

– Jag vet inte och vi vill inte använda det som en ursäkt … vi var inte så skarpa med passningarna som vi ska vara men vi kan ta med oss både bra och dåliga saker. Det är starkt av oss att ta hem poängen, säger Ryan Lasch.

MATCHANALYS: "Var det årets sågning vi fick se?"

ANNONS

Emil Pettersson gav Växjö ledningen med sju sekunder kvar av den första perioden. Joel Lundqvist kvitterade i början av den andra innan Simon Hjalmarsson kunde ge Frölunda ledningen.

En ledning som dock blev kortvarig då Roman Horak kvitterade elva sekunder senare.

Men en minut senare skulle Rhett Rakhshani kliva fram och ge Frölunda ledningen på nytt.

När Rhett Rakhshani blev utvisad i början av den tredje perioden tog Växjö chansen. Ilari Melart kvitterade men fick se Jacob Moverare sätta dit pucken strax därefter. Men den ledningen höll inte heller.

Linus Högberg kvitterade. Simon Hjalmarsson gav Frölunda ledningen och Emil Pettersson kvitterade och tog matchen till förlängning.

Väl där kunde Joel Lundqvist kliva fram och bli hjälte.

– Wow! Det hände mycket därute idag … situationsrummet kommer nog vara vakna till klockan sex imorgon bitti efter det här, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi var väldigt bleka, tröga och passiva i början. Vi bjuder Växjö på lägen och kastar bort puckar. Sen från andra perioden och framåt visar laget karaktär och det är det jag kommer att ta med mig.

Vad säger du om alla utvisningar?

– Vi måste kolla igenom det igen och se om vi kan göra något annorlunda för att dra mindre utvisningar. Det är vad vi kan göra. Sen är det jäkligt kul att vinna efter den här starten

ANNONS

Att utvisningarna förstörde matchen var Roger Rönnberg långtifrån ensam att känna.

– Det här var en konstig match! Det var mycket chanser fram och tillbaka. Vi höjde oss efter en usel första period men släpper för många mål för att vi ska vara nöjda. Det är ändå grymt av oss att hitta ett sätt att vinna och vi ska vara stolta över det, säger Rhett Rakhshani och fortsätter:

– Det är tufft med alla utvisningar för det är ett par spelare som inte får så mycket speltid och det är svårt at komma in i matchen. Men oavsett det så är det bara bra av oss att vi hittar ett sätt att vinna på.

Segerhjälten då? Jo, han var lika glad över segern han.

– Det är inte ofta man får avgöra i sudden! Det är jättekul!

ANNONS