Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Får se hur vi ska hitta den här rollen"

Under World Cup fanns Nicklas Lidström, Mats Sundin, Daniel Alfredsson med som rådgivare till förbundskapten Rikard Grönborg. Nu öppnar förbundskaptenen för fortsatt samarbete. – Vi får se hur vi ska hitta den rollen.

Daniel Alfredsson, Mats Sundin och Nicklas Lidström har samtliga imponerande meriter som spelare både i NHL och i Tre Kronor. Under World Cup fanns trion med vid sidan av isen, då de agerade rådgivare till förbundskapten Rikard Grönborg och hans stab. Turneringen slutade med ett tungt semfinaluttåg för Sverige, men om Grönborg var missnöjd med resultatet i turneringen så är han desto mer nöjd samarbetet med legendarerna. 

– De var med på varenda träning och gav oss feedback hela tiden. Vi kunde ställa frågor till dem. Både "Lidas" och "Affe" har varit involverade i spelet. Vi satte upp ett bord i mitten av omklädningsrummet. Det var rena hockeyverkstaden. Det var jättestimulerande. Man såg hur det blixtrade till i ögonen på dem och de kunde vara med och påverka. Vi har verkligen stött och blött saker, säger han till Expressen. 

Och nu öppnar förbundskaptenen för att samarbetet med trion kan fortsätta i framtiden. Så här svarade Grönborg på frågan om hur han ser på möjligheten att Lidström, Sundin och Alfredsson kommer finnas kvar som rådgivare till landslaget. 

– Det får vi se. Vi får se hur vi ska hitta den rollen. Vi har i alla fall byggt upp en relation med dem. Det har varit en väldigt kul resa. Det har de också tyckt. De var också väldigt noga med att de ville ha en utvärdering.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.