En icke nanmgiven spelare i Ottawa Senators har testats positiv för coronaviruset och är därmed ligans första konstaterade fall.
En icke nanmgiven spelare i Ottawa Senators har testats positiv för coronaviruset och är därmed ligans första konstaterade fall. Bild: Chris Carlson

Första corona-fallet i NHL – laget isoleras

NHL har fått sitt första fall av coronaviruset efter att en spelare i Ottawa Senators testats positiv, det meddelade klubben under natten.
– Han har milda symtom och är nu isolerad, säger klubben.

ANNONS
|

För en knapp vecka sedan avbröt NHL sin säsong med anledning av spridningen av det nya coronaviruset. Till skillnad från exempelvis basketligan NBA så hade inte den nordamerikanska ishockeyligan fram tills natten till onsdagen haft något konstaterat fall av coronaviruset bland spelare och ledare.

Men nu har alltså NHL fått sitt första fall. Det rör sig om en icke namngiven spelare i kanadensiska Ottawa Senators.

– Han har milda symtom och är nu isolerad, säger klubben.

Nu ska samtliga personer som spelaren haft kontakt med under den närmsta tiden kontaktas, för hans lagkamrater är det total isolation som gäller.

– Som ett resultat av det här positiva testet kommer alla i laget att förbli isolerade och uppmanas hålla nog koll på sin hälsa och rådgöra med vår medicinska stab, säger klubben.

ANNONS

I Ottawa återfinns tre NHL-svenskar. Backen Andreas Englund samt målvakterna Marcus Högberg och Anders Nilsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS