Förklaringen bakom Johan Mattssons mystiska byte

Johan Mattsson byttes ut efter en period mot Linköping - nu kommer förklaringen. Frölundamålvakten fick en migränattack.
– Jag har inte så mycket minnen från matchen, säger han till GT.

ANNONS
|

Många höjde nog på ögonbrynen när Frölunda åkte ut på isen för att spela andra perioden mot Linköping.

Johan Matsson som endast släppt in ett mål under den första perioden kom inte ut och istället ställde sig Johan Gustafsson i mål.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var fåordig om varför det plötsliga bytet gjordes.

– Han hade ont, var tvungen att byta, sade han till C More.

Dagen efter berättar Johan Mattsson för GT varför han inte kunde fullfölja matchen, han fick en migränattack.

– Jag började känna symtomen när matchen drog igång. Domningar i handen och huvudvärken kröp fram. Då vet man att det är på g. Då har man ungefär 20 minuter på sig innan det slår till på allvar, säger han till tidningen.

ANNONS

Minns inte matchen

Mattsson berättar att han haft problem med migrän sedan han var lite, och på frågan om hur han upplevde den första perioden svarar 26-åringen:

– Jag har inte så mycket minnen från matchen. Det var bara att andas och ta sig i genom det. Och sen hålla i gång andningen på bänken. Man får lite bieffekter av mediciner man tar också.

Nu, dagen efter matchen, berättar målvakten att han känner sig bakfull men spelbar tills morgonens match mot Djurgården.

– Det är inte jag som tar beslutet. Men jag kände mig tillräckligt bra för att kunna träna i dag, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS