Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Extraträning bakom Lennström nya kanonskott

Theodor är namnet för dagen i Frölunda. Både Niederbach och Lennström fixade mål när Rögle besegrades med 3–2 – och den trista förlustsviten bröts.
– Jag har aldrig skjutit ett bättre skott, säger segerskytten Lennström – som tränat extra på just skyttet inför NHL-äventyret.

Snart kan sju spelare lämna Frölunda. JVM-truppen samlas i Sundsvall och fem spelare från 031-klubben är uttagna. Av dessa fem spelar tre – Lucas Raymond, Karl Henriksson och Theodor Niederbach – just nu på ordinarie och ledande platser i SHL:s ledarlag.

Men även backarna Theodor Lennström och Stefan Elliott är på väg bort från Frölunda. Lennström ska till Edmonton Oilers i NHL och Elliott ska bli förälder tillsammans med frun Katie i Vancouver.

Mot Rögle gör både Theodor Niederbach och Theodor Lennström varsitt mål – och bidrar till den efterlängtade segern mot Rögle.

För unge Niederbach är det första SHL-målet – och han hann börja fundera när Christoffer Ehn la fram ett riktigt vackert pass.

– Det är alltid så när du får ett bra läge. Du hinner tänka att ”fan, den här måste sitta!” Men nu var det ju öppet mål, så det var bara att trycka den på kassen, analyserar Niederbach sitt premiärmål i A-laget.

Pucken sparades förstås – och nu åker han till Juniorkronorna för att ta en ordinarie plats i turneringen.

Värsta” scenariot för dig är att bli kvar i Frölunda – och spela SHL-hockey?

– Exakt. För min egen del sitter jag i en ganska bra sits! Visst, det är jättesurt att inte komma och inte få spela ett JVM, det är det som jag drömmer om. Men samtidigt öppnas ju möjligheter här i Frölunda i så fall, säger Theodor Niederbach – som ligger på knappt 70 minuters spel med A-laget.

Hans namne Lennström står också inför en resa, men har fortfarande inte hört nåt från NHL-klubben Edmonton Oilers.

– Jag har ingen aning när jag åker. Jag tar match för match och hoppas att jag är kvar här så länge som möjligt, säger han.

I stället tränar backen extra, både inför ordinarie träning och efteråt. Skott efter skott efter skott.

– Jag känner mig såpass bra förberedd att jag tar det när det kommer. Under tiden så fortsätter jag bara att förbereda mig. Jag har verkligen självförtroende i skotten just nu, så det är skönt. Jag tror aldrig att jag haft sånt självförtroende just i skottlägena, säger Lennström.

Spelet i numerärt överläge hackade länge mot Rögle, men i tredje perioden lossnade det plötsligt. ”Släpp”, skrek backen Lennström och fick pucken av Simon Hjalmarsson.

Sedan siktade Edmonton-lånet in sig – och skickade ett dragskott rätt upp i kryssets översta maska.

– Du hinner skjuta dragskott mer ofta än slagskott – och jag försöker alltid vänta tills målvakten byter sida på vår skymning med Joel Lundqvist. Då försöker jag att ta chansen att knäppa iväg ett tyst skott. Jag har även utvecklat mitt direktskott också de senaste åren. Men det här skottet var det bästa jag någonsin skjutit, så det hade nog varit svårt att ta oavsett, säger Theodor Lennström.

Segern var för övrigt Frölundas första SHL-seger mot skåningarna på sex försök. Det också blott den andra matchen som vänds när motståndarlaget gjort det första målet.

Vid sju andra tillfällen har det slutat med förlust ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.