Experterna tror starkt på årets Frölunda-upplaga

ANNONS
|

SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg tror att Växjö vinner grundserien och håller Frölunda som tabelltvåa. Men enligt hockeyprofilens tips är det Göteborgarna som står som guldsegrare när serien summeras i slutet av april. Nyckeln, menar experten, blir målvaktsspelet:

"Frölunda har en bred trupp och spelar en ishockey som påminner om Skellefteås med mycket skridskoåkning inte minst i backcheckingen. Litet frågetecken för målvaktssidan men har Lars Johansson en bra säsong så är chanserna goda att guldet hamnar i Göteborg. Två andra spelare som blir viktiga är Max Görtz och Mattias Janmark. De bryter mönstret och är offensivt både skickliga och starka med puck", motiverar Renberg sitt val.

ANNONS

Och han är inte den ende SVT-medarbetaren som håller Frölunda högt i kurs den kommande säsongen. Även hockeyexperten Patrik Ross tror att Göteborgarna tar hem guldet, han tror även att det är Rönnberg och mannarna som går segrande ur grundserien.

"Har SHL:s bästa backbesättning. Man spelar med hög fart i spelet. Fullt med unga talanger som inte är nöjda med att vara i Frölunda utan vill vidare. Kedjan med Olimb, Görtz, Jonsson kan bli en av de hetaste enheterna i hela SHL. Tävlar hela tiden", skriver Ross om Indianerna.

Charles "Challe" Berglund tror att SM-guldet hamnar i Småland och Växjö – men tippar Frölunda som tvåa i grundserien.

Frölunda inleder säsongen hemma mot Brynäs på torsdagen.

ANNONS