Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Svartvadet och Anton Strålman. Den sistnämnda under sin tid i Tampa Bay Lightnings. Bild: bildbyrån, TT
Per Svartvadet och Anton Strålman. Den sistnämnda under sin tid i Tampa Bay Lightnings. Bild: bildbyrån, TT

Experten om NHL-spelarna: ”Bra betalda – bara göra sitt jobb”

Flera har ställt sig kritiska till att NHL-säsongen ska återupptas. Däribland Floridaspelaren Anton Strålman.
Modo-ikonen, den tidigare landslagsspelaren och numera experten, Per Svartvadet, tycker att spelarna ska göra sitt jobb.
– De är professionella och väldigt bra betalda, säger han till Radiosporten.

NHL planerar att dra i gång igen och har inlett de inledande stegen för att kunna starta säsongen igen.

Nyligen kom dock nyheten att både Torontos stjärna Auston Matthews samt tre spelare i Tampa Bay Lightnings smittats av covid-19.

Sedan tidigare har också ett antal ställt sig kritiska till att NHL-säsongen ska återupptas under sommaren. En av dem är Floridaspelaren och den landslagsmeriterade backen Anton Strålman.

– Det vore fruktansvärt om vi flög in alla spelare och ledare till olika hubbar och började spela, och någon – låt säga en anställd i lokalerna – fick viruset. Det är ju inte bara 50 personer från varje lag, utan många andra inblandade för att få det här att fungera, sa Strålman tidigare i en intervju med The Athletic och fortsatte:

– Om någon av dem blir sjuk och potentiellt dör av den orsaken, vem bär då ansvaret? Och är detta något jag vill vara en del av? Det handlar om folks hälsa, inte bara min egen utan allas. Det väcker en del frågetecken för om vi verkligen borde göra detta. Och om vi gör det, vad är priset vi är villiga att betala? Jag är inte säker på att det här är rätt.

Svartvadet: ”Positivt för alla inblandade”

Nu har den tidigare Modokaptenen och landslagsspelaren Per Svartvadet som numera är expert åt Radiosporten gett sin syn på saken. Han tycker att spelarna ska knyta på sig skridskorna och köra och tycker att NHL:s beslut är helt rätt.

– Det är positivt för alla inblandade, framför allt fansen då, säger Svartvadet till Radiosporten och säger så här om spelarkritiken:

– De är professionella och väldigt bra betalda så det är bara att gå in och göra sitt jobb som många andra i samhället också måste göra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.