Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Experten om Frölundastjärnan: "Alltför svagt facit"

Simon Hjalmarsson värvades för att ösa in poäng men har haft en tuff start i Frölunda. Nu kritiseras han av experten Sanny Lindström. ”Inledningen av säsongen har varit tuff för Hjalmarsson”, skriver Lindström i sin blogg.

Den nu 27-årige Hjalmarsson värvades till Frölunda inför säsongen med ett uppdrag – att göra poäng. Men på 14 matcher för klubben har han endast mäktat med fyra (3+1) poäng.

Pressen på Hjalmarsson att leverera har ökat efter den skrala inledningen. Redan innan säsongen var Hjalmarsson väl medveten om pressen på sina axlar.
– Senaste åren har det blivit många poäng i Sverige. Jag vet att jag har förväntningar på mig och är värvad för att fylla ett tomrum efter alla poäng som försvann i och med toppspelarna som försvann. Men jag har alltid den pressen på mig och hoppas jag kan pressa mig lite extra, sa han då.

Nu får han även kritik från C more-experten Sanny Lindström. I sin blogg tar han upp Simon Hjalmarsson som en av fem spelare som han hade förväntat sig mer av.
”Inledningen av säsongen har varit tuff för Hjalmarsson som haft svårt att hitta rätt i Frölundas intensiv hockey. Spelet i KHL skiljer sig rejält från SHL och framförallt det spel som Frölunda vill spela. Anpassningsperioden och startsträckan har varit längre än jag trodde och fyra poäng på 14 matcher är ett alltför svagt facit av en spelare med Hjalmarssons skyhöga potential”, skriver han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.