Experten: Henke petas i slutspelet

Det är en tuff kamp om att få bli förstemålvakt i New York Rangers – där en av kandidaterna är Henrik Lundqvist. Men det ser inte ut som att Henke får vakta kassen i slutspelet, menar Rangers-experten Larry Brooks. ”Ingen har varit bättre än Igor Shesterkin”, skriver han i sin krönika i New York Post.

ANNONS

Henrik Lundqvists säsong har varit tuff. Han fick kriga hårt för att få ta plats i kassen och var under några matcher inte ens ombytt. Den 38-årige målvakten har länge varit en viktig pjäs i New York Rangers men har fått hård konkurrens.

Med honom finns två duktiga unga ryska målvakter i Alexandar Georgiyev, 24, och Igor Shesterkin, 24. Den sistnämnde gjorde debut i NHL efter årsskiftet och har visat sina framfötter. På Rangers träningsläger inför slutspelet är det just han som briljerar i kassen, enligt Larry Brooks.

”Henrik Lundqvist har för det mesta varit rätt bra och Alexandar Georgiyev har skött sig fint. Men ingen av dem har varit bättre än Shesterkin för att övertyga David Quinn (Huvudtränaren) och Rangers att ändra på någonting", skriver Brooks i New York Post.

ANNONS

Var involverad i en bilolycka i februari

Shesterkin var med om en bilolycka den 23 februari, tillsammans med forwarden Pavel Buchnevich. Målvakten var därefter borta i två veckor och missade totalt sex matcher då han ådrog sig en revbensskada. Men repade sig och kunde återvända till de två resterande matcherna innan coronauppehållet.

”Efter olyckan kom jag tillbaka ganska snabbt till formen. Den första matchen var så där men sedan gick det tillbaka till det normala”, sade målvakten som spenderade tiden under coronaupphållet i Miami enligt Larry Brooks.

Rangers inleder slutspelet mot Carolina

Den 1 augusti är det dags för NHL-slutspel och i första omgången möter Rangers Carolina Hurricanes. Ett motstånd som tidigare varit en favorit för Lundqvist. I den senaste säsongen har han fått stå alla tre matcher mot Carolina och stoppat 125 av 132 skott.

Men enligt experten Larry Brooks kommer han alltså få lämna över målvaktsjobbet till Igor Shesterkin under slutspelet. Lundqvist får i stället sikta in sig på att vara andremålvakt och ta chansen om Shesterkin svajar eller skadar sig, skriver Brooks.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS