Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Exklusivt: Frölundastjärnan har gått vidare efter planstormingen

Mats Rosseli Olsen bytte stormen mot VM i Moskva – och kan vara aktuell för NHL. …– Det är skönt att få fokusera på hockeyn, berättar han exklusivt för GP.

Vi ska prata hockey i intervjun, men får förstås också ta några ord om en annan händelse. Mats Rosseli Olsen blev med planutflykten på Gamla Ullevi under IFK Göteborgs match mot Malmö helt plötsligt Sveriges mest omskrivna spelare.
Straffad internt av Frölunda, straffad externt på sociala medier.
– Det förtjänade jag, säger norrmannen skamset.

För det är som hockeyspelare som Rosseli Olsen vill vara känd – och VM-utflykten till Moskva blev ett bra sätt att komma ifrån uppståndelsen och alla tankar.
– Det var bara skönt att komma hit, få spela hockey igen. Förbundskapten Roy Johansen sa åt mig att jag skulle ha fokus på VM och hockeyn. Det ger självförtroende att vinna, som vi gjorde med Frölunda. Jag tog med mig det in i landslaget, säger Mats.

I VM har det gått riktigt bra för Rosseli Olsen. Han spelar både powerplay och boxplay, har betydligt mer speltid än i Frölunda. Mot Tre Kronor blev det till och med mål ... 
– Det har gått bra, det tycker jag. Jag vet att vi aldrig kommer att kunna vinna VM, men vi kämpar alltid för att kanske nå en kvartsfinal och behålla platsen. Platsen har vi klarat, vi slog Schweiz – och det gör vi inte alltid.

På läktarna i Ispalatset i Moskva sitter det dessutom massvis med NHL-representanter.
– Jag vet att klubbar har kollat på mig – och kollar på mig nu under VM också. Jag ska prata med agenten Patrik Carnbäck när VM är färdigt, så får vi se, berättar Rosseli Olsen.

Han har skrivit ett tvåårskontrakt med Frölunda, men ett erbjudande från KHL och NHL kan slå ut det svenska kontraktet.
– Jag tänker att jag ska vara kvar i Frölunda, men om det skulle komma något så är det kul. Det blir mest som en bonus. Jag måste ha lite tur med vem som ser mig och när jag spelar bra, säger Mats.

Att Frölunda är utmärkt som talangutvecklare och skyltfönster är extra tydligt efter en säsong när klubben vunnit både Champions Hockey League och SM-guld. Även äldre spelare kan få chansen, se bara på Lasse Johansson och Chicago Blackhawks.
– Exakt. Det spelar ingen roll hur gammal du är. Du kan få utveckling ändå i Frölunda. Roger Rönnberg vill utveckla alla spelare, säger Rosseli Olsen.

Du sa inför OS i Sotji 2014 att du ville testa KHL eller NHL. Drömmer du fortfarande om en bättre liga än SHL?
– Ja, det är klart! En sån som Lasse Johansson visar ju att du kan inte ge upp. Det kanske går ändå. Det är omöjligt att veta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.