Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Evander Kane i personlig konkurs – kan missa NHL-säsongen

Evander Kane har en årslön på 58 miljoner kronor – nu har han ansökt om personlig konkurs och kan missa kommande NHL-säsong.

San Jose Sharks stjärna Evander Kane har ansökt om personlig konkurs, det rapporterar Sportbladet.

Kane skrev för två år sedan på ett kontrakt värt över 400 miljoner kronor och har enligt tidningen en årslön på motsvarande drygt 58 miljoner kronor, och tillgångar på omkring 85 miljoner. Tidningen skriver att Kane enligt de konkurshandlingar som lämnats in har skulder på omkring 222 miljoner kronor, bland annat till en bank och ett kasino.

LÄS MER: NHL spelar utomhus på golfbanan

Kan bryta kontraktet

De pengar han tjärnar under kommande säsongen, som inleds natten mot torsdag, går direkt till fordringsägarna och Kane skulle då gå back över 750 000 kronor varje månad, det skriver Sportbladet med hänvisning till amerikanska medier.

Om den blir någon säsong för San Jose Sharks stjärna är dock oklart. Enligt konkursförvaltaren överväger Kane att bryta kontraktet med klubben av hälsoskäl.

– Han kan säga upp sitt kontrakt och välja bort säsongen på grund av hälsoproblem och med tanke på att hans första barn nyligen föddes, säger han enligt The Athletic.

Den 29-årige forwarden har varit i Sharks sedan 2017 och stod förra säsongen för 47 poäng på 64 matcher.

LÄS MER: Vancouver dumpar Loui Eriksson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.