Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Europa väntar: "Vi är i semi – men det är inte slut ännu"

Tre Kronor är klart för semifinal i World Cup – väl där väntar Europa-laget. Men de svenska stjärnorna verkar inte bry sig. – Inte på den här nivån, säger Henrik Lundqvist.

Det blev dramatiskt värre när Tre Kronor avancerade vidare till semifinalen i World Cup. Nordamerika chockade Tre Kronor och ledde med 2–0 efter en och en halv minut. Då hade laget haft flera frilägen och dessutom missat en straff. Men Tre Kronor reste sig och kunde via Patrik Berglund och en storspelande Henrik Lundqvist ta matchen till förlängning. En förlängning som Nordamerika vann men bonuspoängen räckte för att Sverige skulle vinna sin grupp och ta sig vidare till semifinal i World Cup.
– Det är väldigt stort att vara i semifinal, men det är inte slut ännu, sa Patrik Berglund efter matchen mot Nordamerika.

Den tuffe och hårdtacklande forwarden, Gabriel Landeskog hade sitt drömmotstånd till finalen klar. Då vill han ställas mot Kanada. Medan det för den 34-årige supermålvakten Henrik Lundqvist som räddat Tre Kronor mot både Finland och Nordamerika inte lägger särskilt stor vikt på vilket lag som Tre Kronor ställs mot.
– Inte på den här nivån. Då är alla lag så bra. Du behöver ha en tydlig plan hur du ska spela på den här nivån annars får du det tufft. Vi hade det tufft mot Nordamerika men vi fick ordning på det. Vi måste spela efter vår plan, säger Lundqvist.

För Tre Kronor fortsätter alltså World Cup-äventyret på söndag mot Team Europa med matchstart 19.00 svensk tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.