Erik missar första matchen på 17 år – på grund av coronaviruset

Kvällens match mellan Frölunda och Djurgården spelas utan publik. Det gör att Erik Piri, 29, som varit på plats på varje hemmamatch i 17 år nu får se sin svit bruten.
– Det kommer att bli konstigt, det har varit en mardröm jag haft att jag ska missa en match, säger han.

ANNONS
|

Sista omgången av SHL blir av.

Det blir dock utan publik.

Något som gör att det kommer vara tomt på läktarna i Scandinavium när Frölunda tar emot Djurgården.

För Erik Piri blir det något av en mardröm. För matchen mot Djurgården blir den första hemmamatchen som han missar på 17 år.

– Det kommer att bli konstigt ... men ingen annan är ju där heller, säger han.

Första matchen i den där sviten var mot Luleå HF i Scandinavium under säsongen 2003-04.

– Sen har det bara byggts på! Det har faktiskt varit en återkommande mardröm som jag har haft att jag med en halvtimme kvar till match ska inse att jag fortfarande är hemma ... jag hoppas den mardrömmen försvinner nu, säger han.

ANNONS

Hur blir det att missa en match?

– Det är ju som det är ... men det är ändå inget jag kan göra. Det är inte på grund av mig som jag missar matchen. Även om ingen annan är på plats heller så är det ändå en missad match.

Du måste ha missat en hel del saker för att du gått på Frölunda?

– Jag har fått tacka nej till ett och annat jobbpass men det är inget jättestort som jag har behövt nobba faktiskt!

Du planerar aldrig något när Frölunda spelar?

– Exakt!

Det hela började med att han gick på en match mot Malmö under säsongen 1995-96 med sin pappa. Men för 17 år sedan valde han att skaffa ett säsongskort med sina kompisar i stället.

– Farsan slapp gå på så många matcher vilket han var nöjd med. Sen har kompisarna fallit in och ut under åren. Nu sitter jag faktiskt själv men man lär ju känna de andra som sitter runtomkring, säger han.

Vad föredrar du? Att slutspelet spelas utan publik eller att man ställer in det helt?

– Jag vet faktiskt inte. Det är svårt att säga ... det är lite konstigt att fortsätta spela utan publik. Men om de vill få fram ett mästarlag så måste de ju spela matcherna. Det får bli som det blir och om det blir spel så får jag följa det i TV-soffan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS