Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson firar nattens mål som betydde 4-1 för San Jose.  Bild: DAVID BERDING
Erik Karlsson firar nattens mål som betydde 4-1 för San Jose. Bild: DAVID BERDING

Erik Karlssons succécomeback efter corona: ”Jag blev riktigt sjuk”

Den svenske världsbacken Erik Karlsson har saknats för San José Sharks den sista tiden på grund av en ordentlig covid-19-infektion. Natten till onsdagen var han dock tillbaka på isen med besked.
– Det var skönt att få göra det där målet, säger 31-åringen till Sportbladet.

Stora delar av Sharks trupp insjuknade i covid i början på november och Erik Karlsson var inget undantag. För den förre Frölunda-backen blev dock symptomen värre än för de flesta lagkamrater.

– Jag blev riktigt sjuk. Det var inte roligt alls. Särskilt som jag ju är vaccinerad, men det verkade inte hjälpa mig mycket, säger han till Sportbladet.

LÄS MER: En av världens största talanger – Simon Edvinsson hyllas stort

Den fina formen världsbacken visade upp i säsongsstarten innan sjukdomsuppehållet verkar han dock ha konserverat väl. När San Jose stötte på Minnesota Wilds natten till onsdagen visade sig han och laget från sin bästa sida och vann med 4–1. Karlsson blev målskytt med ett saftigt slagskott i andra perioden.

– Vi gjorde en bra match som lag men om jag var så pigg vet jag inte. Jag har fortfarande inte återhämtat mig helt och hållet, men det blir bättre och bättre. Det var skönt att få göra det där målet också, det behövde jag.

LÄS MER: Christian Folins brokiga resa från emballagesorteringen på Volvo – via NHL till Frölunda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.