Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson gjorde mål för San Jose Sharks i natt. Bild: JOEL MARKLUND
Erik Karlsson gjorde mål för San Jose Sharks i natt. Bild: JOEL MARKLUND

Erik Karlssons frustration: "Vi måste lösa det"

Erik Karlssons San Jose Sharks mot Rasmus Dahlins och Victor Olofssons Buffalo Sabres blev en match som fick avgöras i förlängning. Detta efter att samtliga av de tidigare Frölundaspelarna skrivit in sig i poängprotokollet.

Erik Karlsson och hans San Jose Sharks har inte haft någon drömstart på säsongen och natten mot onsdagen, svensk tid, kom ytterligare en förlust när Buffalo Sabres stod för motståndet. Men det blev åtminstone en poäng för Sharks och den kan man till stor del tacka Erik Karlsson för.

Den svenske stjärnbacken assisterade dels till Sharks ledningsmål i den första perioden, men framför allt gjorde 29-åringen säsongens första mål för att ta matchen till just förlängning.

Gästerna var i underläge med 3–2 när drygt tio minuter återstod av tillställningen när Erik Karlsson lämnade sin plats på blålinjen i offensiv zon, tog sig mot mål och när passningen dök upp sköt den tidigare Frölundaspelaren direkt och lyckades hitta luckan mellan benskydden på Buffalomålvakten Carter Hutton.

– Vi spelade okej, men vi vinner fortfarande inte. Det är vad det handlar om. Speciellt när vi känner att vi spelar hyfsat behöver vi hitta vägar att vinna och just nu gör vi inte det. Vi måste lösa det. Vi ska inte vara nöjda med kvällens match, säger Erik Karlsson till nhl.com.

Nej, för det blev som tidigare nämnt Buffalo som fick sista ordet. 4–3 kom i förlängningen genom Jack Eichel som i och med det gjorde sitt fjärde poäng i matchen.

Hur det gick för Rasmus Dahlin och Victor Olofsson?

Ja, inte lämnade duon isen poänglösa i alla fall.

I den andra perioden inledde Buffalo sitt målskytte i matchen och det var när Victor Olofsson fick pucken i offensiv zon, direktpassade till Rasmus Dahlin som hotade skott, men istället spelade över till Jack Eichel som hittade nätmaskorna och såg till att de tidigare Frölundaspelarna fick med sig varsin assist från matchen.

Assistpoängen innebär Rasmus Dahlins tionde poäng på lika många matcher den här säsongen. Han är den sjätte backen genom tiderna som ännu inte fyllt 20 år att inleda en NHL-säsong med att göra tio poäng på tio matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.