Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Erik Karlsson hyllas – en av favoriterna till Hart Trophy

Vad vore Ottawa Senators utan Erik Karlsson? Åtminstone inte ett slutspelslag enligt Matt Larkin på The Hockey News. Och oavsett hur det går i jakten på Stanley Cup kan den svenske lagkaptenen bli en vinnare på NHL Awards.

Efter säsongen kommer säsongens mest framstående spelare att hyllas på NHL Awards. Priset till ligans med värdefulle spelare, Hart Trophy, är galans finaste. I år nämns Erik Karlsson som en möjlig vinnare. Ottawa Senators lagkapten har imponerat enormt under säsongen.

Den före detta Frölundaspelaren gjorde 71 poäng (17+54) på 77 matcher. Och kritiken mot hans "defensiva skills" har minskat rejält.

– Karlsson har varit otrolig hela säsongen och är världens bäste back. Han är definitivt en värdig kandidat till Hart Trophy, Ottawa hade inte varit i närheten av slutspelet utan honom, säger Matt Larkin, skribent på The Hockey News.

Konkurrensen är förstås tuff. San Joses stjärnback Brent Burns gjorde 76 poäng i grundserien och Chicagos lirare Patrick Kane producerade 34 mål och 55 assist. Men Larkin tror inte att det räcker för att komma före Ottawas lagkapten i MVP-omröstningen.

– Jag tror att Karlsson kommer att sluta bland de tre bästa, men att Connor McDavid vinner och Sidney Crosby blir tvåa, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.