Erik Karlsson hyllas – en av favoriterna till Hart Trophy

ANNONS
|

Efter säsongen kommer säsongens mest framstående spelare att hyllas på NHL Awards. Priset till ligans med värdefulle spelare, Hart Trophy, är galans finaste. I år nämns Erik Karlsson som en möjlig vinnare. Ottawa Senators lagkapten har imponerat enormt under säsongen.

Den före detta Frölundaspelaren gjorde 71 poäng (17+54) på 77 matcher. Och kritiken mot hans "defensiva skills" har minskat rejält.

– Karlssonhar varit otrolig hela säsongen och är världens bäste back. Han är definitivt en värdig kandidat till Hart Trophy, Ottawa hade inte varit i närheten av slutspelet utan honom, säger MattLarkin, skribent på The Hockey News.

Konkurrensen är förstås tuff. San Joses stjärnback Brent Burns gjorde 76 poäng i grundserien och Chicagos lirare Patrick Kane producerade 34 mål och 55 assist. Men Larkin tror inte att det räcker för att komma före Ottawas lagkapten iMVP-omröstningen.

ANNONS

– Jag tror att Karlssonkommer att sluta bland de tre bästa, men att Connor McDavid vinner och Sidney Crosby blir tvåa, säger han.

ANNONS