Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: TERRENCE LEE

Erik Karlsson har brutit tummen – säsongen förstörd

San José Sharks svenske stjärnback Erik Karlsson har brutit tummen. Nu missar han resten av säsongen. Det skriver klubben på sin hemsida.

Det var i fredagens 3–2-seger mot Winnipeg Jets som olyckan var framme. Den förre Frölundaspelaren Erik Karlssons vänstra tumme bröts och han kommer opereras inom de närmsta dagarna, det skriver Karlssons klubb San José Sharks på sin hemsida.

Skadan innebär att chansen till VM-spel för Karlsson också sannolikt är borta. Det är inte länge sedan Karlsson i en intervju med Viasat öppnade dörren för VM-spel med Tre Kronor.

– Det var ett tag sedan man spelade VM nu, kroppen känns bra och det är bra hemma, så tajmingen är bra på så sätt, sa han.

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenöv säger till Sportbladet:

– Jag har inte varit i kontakt med Erik, men säsongen slutar 4 april och VM börjar 4 maj. Det är rätt lång tid till dess så jag avvaktar med min bedömning.

Svensken, som är assisterande kapten i laget, har stått för 40 poäng (6 mål och 34 assist) på 56 matcher i årets NHL. Skadan kommer som ett stort bakslag för San José som nu ser ut att missa slutspel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.