Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson. Bild: JOEL MARKLUND
Erik Karlsson. Bild: JOEL MARKLUND

Erik Karlsson efter tragedin: "Ville inte ge upp"

Erik Karlsson och frun Melinda förlorade sonen Axel i mars 2018. Nu är de nyblivna föräldrar till dottern Harlow.
I en intervju med SportExpressen från hemmet i San Jose berättar nu världsbacken om de turbulenta månaderna.
– Tiden läker såren. Det är det ena alternativet, det andra är att man ger upp och det ville vi inte, säger Karlsson till SportExpressen

Den senaste tiden har varit händelserik för en av världens bästa ishockeyspelare, Erik Karlsson. 29-åringen med ett förflutet i Frölunda hade spenderat nio säsonger i NHL-klubben Ottawa Senators när han inför säsongen 2018/19 fick lämna organisationen och blev därefter klar för San Jose Sharks där han nu spelat till sig ett kontrakt som gör honom till ligans bäst betalda back (108 miljoner kronor per säsong).

Men att det blev just Sharks hade han själv ingen del i.

– Nej, det hade jag inte. Jag skulle ha blivit trejdad till Vegas Golden Knights på deadline i februari förra året, men affären stoppades i sista stund och sedan när sommaren kom var det väl några lag som var nära att få till en trejd med Ottawa. Men det blev inte superseriöst förrän San Jose kom in i bilden. Då gick det snabbt, säger Erik Karlsson i en lång intervju med SportExpressen.

"Tiden läker såren"

Det var dock inte bara på isen och runt hockeyn det hände grejer för Erik Karlsson. NHL-stjärnan och hans fru Melinda väntade att bli föräldrar under våren 2018. I mars kom sonen Axel, men överlevde inte födseln. Tragedin var ett faktum.

– Tiden läker såren. Det är det ena alternativet, det andra är att man ger upp och det ville vi inte, säger Karlsson till SportExpressen.

Erik och Melinda Karlsson gav inte upp och sedan i oktober är de föräldrar till dottern Harlow. Hon kom två veckor tidigare än beräknat och Erik Karlsson fick flyga hem från en bortatripp i full fart för att hinna dit till födseln.

"Tärt rätt mycket"

På SportExpressens fråga kring lyckan över att ha fått Harlow efter allt som hänt svarar Erik Karlsson:

– Ja, det var naturligtvis enormt skönt efter allt slit vi gått igenom, som tärt rätt mycket på oss båda. Melinda och jag vet vår situation och vad vi behöver göra och få det vi vill och det har vi jobbat oerhört hårt på, både jag och frugan. Så nu sitter vi här och klagar när Harlow skriker en timme i stället, haha. Förbannade och trötta. Men så är det. Alla går igenom sånt, det är därför vi har barn. Det är det bästa som finns. Så de tuffa tiderna blåser bort rätt snabbt.

Erik Karlssons säsong med San Jose Sharks är i full gång och laget har det väldigt tungt. För Karlssons egen del har det blivit 27 poäng på 37 matcher, man laget har en lång väg att vandra om man vill spela slutspel i vår.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.