Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson. Bild: KEITH GILLETT
Erik Karlsson. Bild: KEITH GILLETT

Erik Karlsson öppnar för VM: "Tajmingen är bra"

San Jose Sharks går tungt i NHL och ser ut att missa slutspel – då öppnar stjärnbacken Erik Karlsson för att göra sitt första VM sedan 2012.
– Det är klart att man har tänkt på det, säger han till Viasat.

Erik Karlsson är en av Sveriges absolut bästa backar och har tillhört världstoppen i många år. Tre Kronor har dock fått klara sig utan 29-åringen i de sju senaste VM-turneringarna. Antingen har NHL-slutspel eller skada satt stopp för den tidigare Frölundaspelarens medverkan.

Men i år kan det vara dags igen.

Erik Karlssons San Jose Sharks har en blytung säsong i NHL och den på pappret starka truppen ser ut att missa slutspelet. Om så blir fallet har Karlsson möjligheten att förstärka Tre Kronor och den dörren stänger han inte.

– Det är klart att man har tänkt på det. Men just nu ligger fokus på att försöka hitta en lösning här, vinna lite mer matcher och ta sig in i det racet. Sedan när den tiden kommer får man ta ett beslut. Men det var ett tag sedan man spelade VM nu, kroppen känns bra och allting är bra hemma, så tajmingen är bra på så sätt, säger Erik Karlsson till Viasat.

"Stor ära"

Erik Karlsson har spelat OS i Sotji 2014 och 2016 var han med i World Cup, men annars har det varit svårt för honom att få till spel i Tre Kronor.

– Det är ju det bästa som finns. Tyvärr har jag inte fått chansen att spela mer eftersom jag missade förra OS och VM är alltid lite knepigt beroende på om man går till slutspel eller är skadad efter en lång säsong och behöver vila. Men det är en stor ära. Varje gång chansen ges så är det klart man vill spela för svenska landslaget, säger Erik Karlsson.

San Jose Sharks är just nu tio poäng från en slutspelsplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.