Erik Gustafsson bojkottar VM i Belarus

Kritiken mot att hockey-VM planeras att arrangeras i Belarus har haglat de senaste månaderna. Nu meddelar Luleås backstjärna Erik Gustafsson att det inte finns på kartan att han åker på ett VM där.
– Jag tycker inte det är okej, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

21 maj är det tänkt att hockey-VM ska dra igång och som det ser ut i nuläget är det i Belarus som mästerskapet kommer arrangeras, något som väcker stor ilska hos många.

Landets ledare Aleksandr Lukasjenko utropade sig själv omvald i augusti, många menade på att det var valfusk som låg bakom detta.

Därefter har det varit oroligheter i landet och klipp har visat hur demonstranter har misshandlats av polis.

I veckan återupptogs kritiken mot att ett VM ska arrangeras i Belarus efter att bilder visat hur Internationella ishockeyförbundets (IIHF) ordförande René Fasel och Aleksandr Lukasjenko kramat om varandra.

ANNONS

Nu har även vissa spelare fått nog.

Luleås back Erik Gustafsson är en av SHL:s största stjärnor och skulle i vanliga fall kunna vara aktuell för ett VM till sommaren.

Han har tidigare tackat nej till spel på grund av familjeskäl, men säger till Sportbladet att han gärna spelar VM om allt klaffar hemma.

En sak slår han dock fast: Att om inte mästerskapet flyttas i år, ja då stannar han hemma.

– Jag skulle absolut inte åka till Belarus och spela ett hockey-VM. Jag tycker inte det är okej, det som pågår där. Om det spelas där och jag blir uttagen kommer jag att tacka nej, säger han till tidningen.

Han berättar att han mer och mer börjat inse att det finns mer saker som är viktigt här i livet än den egna karriären.

– Man ser vilken oerhörd drivkraft idrotten är i världen och jag tycker inte det är något som ska utnyttjas till fel ändamål, säger Erik Gustafsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS