Enkel resa för Frölunda – klart för semifinal

Det har gått troll i målskyttet i SHL. Men i CHL levererar Frölunda och slår ut Kometa Brno med hela 10–2 efter två matcher.
– Vi ska vara ödmjuka och se hur motståndarna sätter ihop sitt lag, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

I det första mötet av kvartsfinalen blev det 4–1 till Frölunda och Kometa Brno ställde över båda sina NHL-veteraner Martin Erat och Tomas Plekanec. Till returen i Göteborg skulle väl ändå duon vara med ute på isen?

Nej, duon var kvar hemma i Tjeckien samtidigt som även Peter Mueller och Leos Cermak saknades i matchtruppen.

Något som gjorde resan lite enklare för Frölunda som kunde vinna med 6–1 och gå vidare till semifinal.

Roger Rönnberg var efter matchen kritisk mot hur Kometa Brno valt att formera sitt lag.

– Vi skulle aldrig göra så! Vi går ju för det här och jag har svårt att förstå det, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Men det får stå för dem. Det är inte mitt jobb att bedöma. Sen ska matcherna göras och målen ska göras oavsett och det är bra för oss.

LÄS MER:Rönnberg pratar ut om hoten mot Frölunda

Tjeckiskt motstånd – även i semifinalen

Det började dock inget vidare för Frölunda då tjeckerna kunde ta ledningen. Men i den andra perioden vaknade Frölunda och efter tre snabba mål var det tack och godnatt för Brno.

– Det är vansinnigt roligt att spela i CHL. Vi lär oss mycket av det och man har inte så många chanser att vinna något i sitt liv. Det här den här gruppen förstått, säger Roger Rönnberg.

Extra skönt för Rönnberg och hans spelare?

Jo, att målen trillar in igen efter en minst sagt tung period i SHL.

– Det är jätteviktigt att få göra det med matchtröjan på och inte bara på träning. Det är många av spelarna man glädjer sig med, säger Rönnberg.

En som verkligen får det att lossna är Chay Genoway som på 25 matcher i SHL endast har gjort ett mål. Mot Kometa Brno blev det dock dubbla fullträffar för kanadensaren.

– Förhoppningsvis kan det lossna i SHL, säger han och fortsätter:

– Det här hjälper självförtroendet och det här är något vi kan ta med oss. Det har varit tufft för oss och vi har haft det svårt i SHL. Man tänker på det när det står 0–0 i matcherna och det är frustrerande. Men vi kommer att hitta en lösning på det.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS