Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Engsund skickas iväg till rivalen

Oscar Engsund straffades efter tackling och Frölunda stängde av backen. Nu skickas han iväg till rivalen Luleå och kan spela redan idag. – Utifrån hur snabba ryck det varit så känns det lite overkligt att spela redan idag för en ny klubb, säger han till Luleås hemsida.

Det var efter matchen mot Malmö som Frölunda själv tog beslutet att stänga av Oscar Engsund efter knätackling på Frederik Storm.

Nu har klubben valt att släppa backen till rivalen Luleå som haft stora skadeproblem bland backarna. Anledningen ska vara en större konkurrens i Frölunda, där ynglingarna Rasmus Dahlin och Filip Westerlund tagit plats och fått mer istid.

- Vi har kommit överens med Luleå och bestämt oss för att släppa Oscar, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida och fortsätter:

- Oscar en bra kille, en riktig lagspelare, och vi önskar honom lycka till i sin nya klubb, säger Fredrik Sjöström.

Klubbytet gör att Engsund kan spela redan idag för sin nya klubb som möter HV71

– Utifrån hur snabba ryck det varit så känns det lite overkligt att spela redan idag för en ny klubb. Samtidigt ser jag det som en jättemöjlighet för mig att få ytterligare speltid i SHL och en ny chans att ta min karriär framåt tillsammans med Luleå Hockey, säger Engsund till Luleås hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.