Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

En upplyst seger – trots svarta tecken

Black friday, Movembermatch och svarta tröjor för Frölunda. Men svart och svårt i Scandinavium? Nä, 4–1 på Färjestad var allt annat än just det – även om det finns en svart period i mitten av matchen.

Frölunda stormar ut i Scandinavium – och leker med Färjestad. Movember betyder svarta tröjor och det är precis så det ser ut för gästerna från Värmland.

Nattsvart, alltså.

Förre FHC-backen Mikael Wikstrand tar en interference efter tre minuter – och då visar Frölunda upp ett av säsongens allra bästa numerära överlägen. Rhett Rakhshani spelar runt till Ryan Lasch som serverar Patrik Carlsson ett öppet mål.

Det är hans sjunde för säsongen.

Bara nåt byte senare spelar Frölunda runt igen – och den gången är det Tim Söderlund, numera extraspelare, som får pucken mitt i slottet.

Pang, hans tredje mål för säsongen – och det första sedan matchen mot Rögle tidigt i höstas.

– Kul att det lossnar lite för Tim! Han sliter hårt – och skapar många lägen. Kul att han får utdelning också, säger back Kristoffer Gunnarsson, som den här kvällen ser matchen från läktaren.

Efter Frölundas två mål kommer Färjestad tillbaka – och är faktiskt riktigt nära att reducera ett par gånger om.

– Jag tycker vi kommer ut jättebra de första fem-sex minuterna. Sen tycker jag Färjestad tar över lite väl mycket ju längre perioden går, så det gäller att hitta tillbaka till inledningen, kommenterar målskytten Patrik Carlsson efter den första perioden.

Och tillägger:

– Det är en bra hockeymatch hittills. Publiken är alltid bra, det är grymt!

Jotack. 12 044 gör sitt allra bästa för att lyfta taket av Scandinavium – och vi får också se ett vackert tifo från Sektion 84.

Men vi får samma trend i den andra perioden.

De fem första minuterna är Frölunda knappt ur egen zon – och till slut hittar Martin Johansson in med reduceringen på ett direktskott.

Efter 40 spelade minuter har Frölunda skjutit futtiga nio skott.

– Jag tycker vi slarvar mycket, vi släpper till lite för mycket, är lite för utspridda och ger lite för mycket ytor, kritiserar Joel Mustonen, som är en av de spelare som ändå jobbar och kämpar hela tiden.

Hans kedja, med Mats Rosseli Olsen och Max Friberg, försöker i alla fall när resten av laget tappar i tempo.

Men i tredje perioden är Frölunda återigen fulltankat – och stormar fram i inledningen av perioden.

Rhett Rakhshani får också göra sitt allra första mål för klubben. Ett riktigt vackert, dessutom – med signatur av en målskytt. In mot mål, skott i krysset.

Och efter 3–1 hämtar sig aldrig Färjestad.

Det blir en ljus fredag – trots alla svarta tecken. Ryan Lasch avslutar med ett skott i krysset.

LÄS MER: Psykisk hälsa en hjärtefråga för Rönnberg

LÄS MER: Joel vill skapa nya minnen mot Färjestad

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.