En rätt bra debut för Rakhshani

Rhett Rakhshani är i Frölunda för att producera poäng. Han startade med två – även om det blev förlust mot tabellettan Linköping, 3–4.

ANNONS
|

Det tog 17 sekunder. Sedan låg pucken bakom Jonas Gustavsson i serieledaren Linköpings mål.

Passningen kom från nyförvärvet Rhett Rakhshani, avslutet placerade backen Gustav Lindström i nät.

– Det är klart att det är bra att starta säsongen så! Jag tror att de flesta människor skulle ta den starten om den erbjöds, säger den debuterande amerikanen till GP.

Han spelade också fram till ett mål till i powerplay – och därmed slutade första matchen i Frölunda med två assists.

– Det kändes rätt bra! Du vet aldrig hur det ska kännas efter sex månader utan en enda match. Det är skönt att få den första matchen överstökad, även om vi inte lyckades vinna. Jag tappade lite i tredje perioden. Både mitt steg och min fart. Men det var hyfsat i alla fall, säger Rakhshani efteråt.

ANNONS

Frölunda bjöd stundtals på ett suveränt powerplay, där Linköpings försvar inte kom ur zonen. Hela PP-uppställningen – med Ryan Lasch och nye Rhett Rakhshani – osade av tempo, pucken passades hårt och fem chanser skapades vid ett tillfälle i den första perioden.

Till slut fick Patrik Carlsson skottläget – och hittade in med ledningsmålet, 1–2.

– Att sätta ihop oss är magi som ligger och väntar, sa Rhett Rakhshani till GP inför matchen – och verkade veta precis vad han pratar om.

– Vi startade riktigt bra, det gjorde vi. Det var helt fantastiskt. Men vi hade också några dåliga försök i numerärt överläge. Vi måste hitta jämnheten. Men vi visade i alla fall att vi har potentialen, att när vi är på högstanivån – då är vi bra, säger Rhett Rakhshani.

"Kanske räddade en poäng"

Och det var lite så, Frölunda blandande och gav. Bakåt bjöds det en hel del, bland annat en indianare som Joe Whitney i Linköping skickade upp i nät bakom Johan Mattsson i Frölundas mål.

Han spelade oerhört inspirerat och räddade flera frilägen i andra perioden. Keepern tog även en dubbelchans från Joe Whitney, räddade med en så kallad skorpionräddning.

– Jag kanske räddade en poäng till oss där, säger Mattsson nöjt.

ANNONS

I sista perioden blev det sedan ett mål vardera för lagen, Simon Hjalmarsson kvitterade med en backhand i powerplay – och matchen gick till sudden.

Där visade Lukas Bengtsson att släkten är värst. Den förre Frölundabacken, med guld 2016, sköt segern till Linköping i numerärt överläge.

I Frölunda utgick Patrik Carlsson i den tredje perioden. Problem med ljumsken igen.

– En försiktighetsåtgärd, säger coach Roger Rönnberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS