Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Elias Pettersson levererar poäng efter poäng i NHL. Bild: SERGEI BELSKI

Elias Petterssons superform – tolv poäng på fem matcher

Elias Pettersson gjorde ett mål och tre assist när hans Vancouver Canucks besegrade Los Angeles Kings med 5–3.
Det innebär att 20-åringen gjort tolv poäng de senaste fem matcherna.
– De gjorde mål som om det inte var några problem, säger lagkamraten Bo Horvat om Elias Pettersson och radarpartnern Brock Boeser.

Elias Pettersson hade en sanslös debutsäsong i NHL och förväntningarna på den svenske supertalangen har varit höga, men så här långt har forwarden inte haft några större bekymmer att leva upp till dem. Framför allt inte under de senaste matcherna där Pettersson minst sagt varit en gigant.

I nattens match där Vancouver Canucks besegrade Los Angeles Kings med 5–3 var det Elias Pettersson som låg bakom mer eller mindre allt.

Ställningen var 3–2 till Vancouver efter två spelade perioder och då hade svensken assisterat till samtliga av Canucks fullträffar. I den tredje perioden skulle han också sätta spiken i kistan.

I powerplay fick Elias Pettersson pucken på vänstersidan, han tog emot den, siktade och levererade sitt fruktade handledsskott i första krysset. Ett mål som innebar 5–2 i matchen som alltså slutade 5–3.

– De gjorde mål som att det inte var några problem i kväll. De är roliga att titta på och roliga att spela med i powerplay, säger Bo Horvat om Elias Pettersson och kedjekamraten Brock Boeser till nhl.com.

Målet och assisten gör att Elias Pettersson nu noterat imponerande tolv poäng på sina fem senaste matcher. 20-åringen ligger nu sjua i NHL:s poängliga med 18 (4+14) poäng på tolv spelade matcher.

Efter matchen hyllades också Pettersson av sin radarpartner Brock Boeser.

– Folk förstår inte att det andra året är mycket tuffare än det första. Han måste kriga för varje centimeter på isen, så han lär sig och han producerar fortfarande för vårt lag, säger Brock Boeser till nhl.com.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.