Elias Petterssons duett med Michael Bublé

För att liva upp stämningen på ett barnsjukhus i Vancouver valde NHL-stjärnan Elias Pettersson, 22, att sjunga för de inlagda. Till sin hjälp tog han ingen mindre än artisten Michael Bublé, 45.
– Jag kan inte ens de svenska låtarna, säger Pettersson i ett klipp på NHL-klubben Vancouver Canucks hemsida.

ANNONS
|

Elias Pettersson har charmat en hel hockeyvärld de senaste säsongerna med sina mål och sin elegans på isen. Men hur är hans sångegenskaper? Nja, kanske tveksamma.

Tidigare i veckan valde den svenska ishockeystjärnan, som spelar för Vancouver Canucks, att gå ut och sjunga för de boende på ett barnsjukhus i staden. Och för att slippa stå ensam när det kom till den röstbaserade underhållningen valde han att ta med ”en god vän”, som han själv valde att kalla honom, skönsångaren Michael Bublé.

LÄS MER:Klart: Då startar NHL

LÄS MER:Henrik Lundqvist efter hjärtfelet: ”Känslosam vecka”

Med en bjällra syns Pettersson påkalla de boendes uppmärksamhet.

– Hallå, allesammans! Tyvärr kan jag inte komma in till er på grund av covid men vi ska sjunga några sånger för er.

ANNONS

Laddar för NHL-start

Michael Bublés album ”Christmas” är frekvent spelad under juletid i många hem runt om i världen. I klippet skojar han om en musikalisk framtid som han ser som hoppfull tillsammans med Elias Pettersson som, att tyda av klippet, ser något mer tveksam ut. Vi får väl se om svensken dyker upp i musikaliska sammanhang i framtiden eller inte. Att han gör det genom att sjunga julsånger … Troligtvis inte.

– Vad finns det för stora svenska julsånger? frågade Bublé.

Pettersson svarade:

– Jag kan inte ens de svenska låtarna, haha!

För några dagar sedan blev det klart att NHL drar igång igen den 13 januari. Antalet omgångar har bantats ner från 88 till 56 och lagen kommer spela i fyra nya divisioner. Vancouver kom till semifinal den västra konferensen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS