Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ekbom klev av mot Rögle – efter otäcka smällen

Viktor Ekbom, 30, klev av efter halva matchen mot Rögle. Detta efter att backen träffats av en skridsko rätt över handleden.
– Jag blev ganska rädd när det hände, säger han.

I slutet av den andra perioden klev Viktor Ekbom av mötet med Rögle och backen återkom aldrig i spel. Detta efter att han träffats av en skridsko rätt över ena handleden och fått kliva av.

– Jag vet inte mycket mer än så ... jag klev av för att jag är skadad, säger han.

Hur känns det nu?

– Vi får avvakta kvällen och se hur det känns. Jag är bedövad i handen nu och det är lite svårt att säga vad som är vad just nu.

Vad tänkte du när det hände?

– Jag blev ganska rädd när det hände men vi får bara hoppas på det bästa nu. Det är lite svårt att säga om det är bedövat nu eller om något har gått av. Det kändes dock inte bra. Jag blev rädd när det hände men det var inte därför jag klev av. Efter ett tag förstod man också att det inte var någon fara på det sättet så vi får se nu.

Vad var det som hände?

– Jag tror att han skulle skjuta och får upp sitt ben eller står på ett ben och skär till på min hand eller handled. Det var en ren olyckshändelse.

Har du varit med om något liknande?

– Inte med mig själv men jag har spelat med spelare som har råkat ut för sådant. Allt som oftast är det ingen fara så det är bara att hoppas att det är så för mig också.

Vad händer nu då?

– Vi får avvakta och se när bedövningen släpper. Vi får avvakta kvällen och se helt enkelt. Om det är lugnt när den släpper så behöver jag inte göra något mer.

Från omklädningsrummet fick Viktor Ekbom se sitt Frölunda försöka komma ikapp och tryckte på i slutet för en kvittering.

En kvittering som dock aldrig kom.

– Vi hade ganska bra tryck men lyckades inte göra mål. De försvarar sig bra och vinner matchen på det och kontrar in ett mål i alla fall. Det är lite det vi förlorar på. Vi för matchen men lyckas inte göra mål, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.