Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Viktor Ekboms axelskada var så pass svår att han skickas hem till Göteborg. Bild: JESPER ZERMAN
Viktor Ekboms axelskada var så pass svår att han skickas hem till Göteborg. Bild: JESPER ZERMAN

Ekbom hemskickad – Sigalet ersätter direkt

Frölunda HC har haft problem försvarsmässigt. Nu skickas backen Viktor Ekbom hem till Göteborg med en axelskada – och då får nyförvärvet Jonathan Sigalet göra comeback tidigare än väntat.
– Jag ser fram emot det, säger kanadensaren.

Det var mot Djurgården på Hovet som Viktor Ekboms axel fick ta stryk när backen Tom Nilsson satsade – och Frölundas back tvingades utgå.

Nu får han åka hem till Göteborg och missar matchen mot Örebro i Behrn Arena.

– Det är nog illa för att han inte ska kunna spela, men inte så illa så att jag tror det är någon fara på längre sikt, berättar Roger Rönnberg i Frölunda.

Och i Göteborg har redan nyförvärvet Jonathan Sigalet fått samtalet – och får lämna hårdträningen i gymmet tillsammans med fyscoachen Pär Edlund och avstängde Joel Lundqvist.

– Jag skickar upp honom med tåget till Örebro, bekräftar Roger Rönnberg.

Tidigare debut än väntat

Det innebär att 34-åringen, som i dagarna värvades från Brynäs, debuterar långt tidigare än väntat. Planen var att Sigalet skulle få träna ikapp efter ett långt upphåll och en operation på grund av två utskjutna tänder.

Nu blir det istället comeback redan på torsdagskvällen.

– Första träningen kändes bra! Jag har ju varit borta från isen i nästan tio dagar, då Brynäs stängde ner arenan på grund av covid-19-smitta. Jag måste få känslan för att få ihop det igen, sa Sigalet efter träningen i måndags.

Hans käke känns okej för spel.

– Ja, det känns tillräckligt bra för spel. Jag har inte tagit nåt beslut om jag ska spela med skydd eller inte, gör det på morgonen, berättar Sigalet som är på väg mot Örebro just nu.

Han tillägger:

– Jag ser fram emot att spela igen!

I Frölundas saknas för närvarande även avstängde Joel Lundqvist, mystiskt sjuke Joel Mustonen och JVM-killarna Theodor Niederbach, Elmer Söderblom och Lucas Raymond.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.