Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Efterlängtad seger för Frölunda - slog jumbon

Frölunda hade fyra raka förluster på bortais. Mot tabelljumbon Leksand kom dock segern – efter stor dramatik på slutet och nu väntar finalen i Champions Hockey League.
– Det här var väldigt viktigt för oss, säger Roger Rönnberg efter segern.

Frölunda har haft förbaskat svårt på bortais på sistone. Så fort laget har lämnat Göteborg är det något i spelet som har saknats. Något som dock inte skulle saknas uppe i Leksand – där det blev seger mot tabelljumbon.

En efterlängtad sådan.

– Vi är mycket nöjda att vi kunde studsa tillbaka här. Det var jätteviktigt att vi hittade ett sätt att vinna bortamatcher på. Jag tror det här är väldigt viktigt för oss, säger Roger Rönnberg.

Vad var det som hände nu då?

– Den stora skillnaden var definitivt starten på matchen. Vi gör en bra start och tar grepp om matchen. Vi skulle vara mer direkta in mot mål och skapa chanser på det och vårt puckinnehav. Killarna var väldigt på idag och noggranna.

Sömnig första period

Den första perioden skulle dock inte gå till historien direkt. Bäst sammanfattning bjöd Mattias Ritola på.

– Det händer inte så mycket åt något håll egentligen, sa han till C More efter den första perioden.

I den andra skulle det dock hända saker.

Det började med att Mats Rosseli Olsen slog till i powerplay efter att Lucas Nordsäter satt utvisad. Det fortsatte med att Nicklas Lasu tog chansen när Daniel Gunnarsson hade åkt ut och innan perioden var över kunde Simon Hjalmarsson sätta dit 3–0.

Dramatik på slutet trots stor ledning

Trots den ledningen skulle det bli lite nervöst i slutet.

För Daniel Gunnarsson reducerade och av bara farten slog även Martin Karlsson till för hemmalaget. Närmare än så kom dock inte Leksand som istället fick se Nicklas Lasu sätta dit 4–2 till Frölunda i tom kasse.

– Det här var viktigt! Vi säger ofta till varandra att vi inte ska förlora två matcher i rad även om det händer ibland. Men vi kan vara ganska nöjda med de två sista veckorna och det känns som att vi är på väg åt rätt håll. Det var en bra match av oss och vi förtjänade att vinna och nu kan vi börja se framåt, säger Mats Rosseli Olsen.

Ja, för nästa utmaning är finalen i Champions Hockey League mot tjeckiska Mountfield på tisdag.

– Det är alltid kul att få spela en final! Det blir lite av en försmak på slutspelet som kommer senare och då är vi ju inne i slutspelsbubblan i en månad eller två. Nu är det några dagar bara och sen är det över. Men det är kul att vara där igen och det är alltid lika roligt att få spela en final, säger Mats Rosseli Olsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.