Efterlängtad seger – början på trendbrott för Frölunda?

Det har gått lite knackigt på sistone för Frölunda som blandat och gett. Men segern mot Växjö med 4–0 var kanske början på ett litet trendbrott?
– Nu ska vi hålla den här nivån i så många matcher som möjligt, säger Simon Hjalmarsson.

ANNONS

Frölunda har inte gått som tåget på sistone. Inte jämfört med hur laget inledde säsongen och radade upp seger efter seger. Men trots att spelet inte varit på den nivå som både Roger Rönnberg och hans spelare vill att det ska vara så ligger laget på en andraplats med en match kvar för året.

Segern mot Växjö hemma i Scandinavium med 4–0 var efterlängtad. Kanske var det även början på ett trendbrott?

– Vi möter ett formstarkt Växjö och det är alltid otroligt tungt att möta. Men vi jobbar ner dem och var betydligt aggressivare i vår forecheck nu. Jag såg på deras backar ett par gånger att de inte var lika snabba ner på pucken i tredje som i första, säger Simon Hjalmarsson och fortsätter:

ANNONS

– Det här var en bra insats över 60 minuter och vi hade ingen större dipp i matchen. Vi spelar som vi ska och det här var ett steg i rätt riktning även om det inte var dåligt senast. Nu fick vi lite mer skott och trafik framför kassen.

"Inget jag hade tänkt bli såhär medialt"

Dessutom lossnade det i powerplay efter 14 raka försök utan att få in pucken. Något som fick Roger Rönnberg att göra någon form av korstecken upp i skyn.

– Det var inget jag hade tänkt bli såhär medialt, sa han efteråt om gesten.

Men målet i powerplay som Joel Lundqvist gjorde. Det var allt efterlängtat.

– Givetvis! Nu kändes det som att vi ville skjuta mer. Vi höll det enklare och väntade inte så mycket. Fick vi ett läge så sköt vi och det var verkligen ett stort steg i rätt riktning. Det hände mycket mer nu även om inte alla avslut var perfekta.

Simon Hjalmarsson passade även på att stå för matchens prestation när han bakom egen målbur lyfte pucken över hela isen och in i mål när Växjö plockat målvakten i slutet av matchen.

– Jag kände att vi hade varit inne väldigt länge och det hade inte varit hela världen om det hade blivit icing. Det var lika bra att testa och se om jag skulle få den på mål, säger han.

ANNONS

Alla mål räknas?

– Haha! Absolut! Så är det!

Segern mot Växjö var lagets sista på hemmais innan det nya året.

– Det var skönt! Framförallt för att vi spelar riktigt bra. Vi möter ett lag som har tagit väldigt många poäng på sistone och Växjö i bra form är inte lätta att möta. Vi tar dock oss an utmaningen på ett bra sätt och nu ska vi bara hålla den här nivån i så många matcher som möjligt, säger Simon Hjalmarsson.

En match kvar på det här året, mot HV71 borta på måndag. Men vad säger du om er höst och vinter?

– Den har varit bra. Det är de sista fyra-fem veckorna som vi inte har varit riktigt på topp i och där vi kan klämma ur mer. Men det är en lång säsong och sådana här perioder kommer när det inte går så lätt och benen känns tyngre. Men vi har ändå tagit ganska mycket poäng och det får ses som väldigt positivt. När vi väl hittar formen kan vi skapa ännu mer, göra ännu bättre matcher och ta ännu mer poäng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS