Efterlängtad bortaseger för Frölunda

Det mesta stämde för Frölunda när man slog Linköping med 2-3 i säsongens första bortaseger. – Det är lite som en brottningsmatch, får man lite övertag ser man mycket starkare ut, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Frölundas tränare Roger Rönnberg såg ut att ha lärt ut läxan för sitt lag efter förlusten mot hemma HV71. Punkterna det trycktes på var framförallt att lyckas transportera pucken ut ur egen zon och inte slarva i neutral.

När man, under lördagen, gästade Linköping i Saab Arena var man strået vassare på alla plan och spelade den hockeyn som Frölunda under de senaste säsongerna varit kända för.

– Det är lite som en brottningsmatch, får man lite övertag ser man mycket starkare ut om man ligger överst. Vi låg över Linköping idag, på samma sätt som HV71 låg över oss senast, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

"Det var en sjuk passning"

Kvällens kanske läckraste mål kom när Adam Almquist smög ned på högerkanten och, på backhand, fick fram en perfekt passning till backkollegan Rasmus Dahlin.

– Det var en sjuk passning, men jag är ju inte förvånad över att den kom från honom heller, säger Rasmus Dahlin.

Almquist var nöjd med sin passning:

– Den lyckades smita igenom när han var och smög där borta, så det var skönt att han fick hänga dit den, säger nyförvärvet som fått ett stort ansvar med mycket istid i Frölunda.

Frölunda fortsatte att trycka ned Linköping genom två snabba mål i andra, bland annat från en lättad lagkapten vid namn Joel Lundqvist.

– Det är alltid skönt att göra mål. Jag tycker jag haft lägen inledningsvis, men också matcher där jag rört mig fel och varit lite för aggressiv i vissa situationer, säger Lundqvist.

"Behöver träna på att spela på ledning"

Målen i den andra perioden skulle räcka till en seger i en match som blev mer spännande än vad Frölunda ville. Ett oturligt självmål av Gunnarsson och ett friläge för Jakob Lilja skulle sätta nerv i matchen. Men gästerna från Göteborg redde ut det hela och tog sin första bortaseger för säsongen.

– Det var jätteviktigt, vi studsar tillbaka och gör två riktigt bra perioder. Tredje blir dock lite hackigare och vi ger bort vid vissa situationer. Men totalt sett gör vi en bra match.

ANNONS

Rönnberg håller med sin lagkapten. Samtidigt som han anser att man gjorde sina två bästa perioder hittills, så är han inte nöjd med hur man förvaltade sin 0-3-ledning.

– Vi behöver träna på att spela på ledning, vi blir lite för passiva och backar hem. Det är väl det enda som vi behöver förbättra under denna match. Annars gör vi en bra match, säger Rönnberg.

ANNONS