Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter turbulensen – Tommy Boustedt avgår

Det har stormat kring Svenska hockeyförbundet. Nu meddelar förbundet att generalsekreteraren Tommy Boustedt lämnar sin roll i höst.
– Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen, säger han i ett pressmeddelande.

Senaste tiden har det stormat kring Svenska hockeyförbundet och kritik har väckts mot bland andra generalsekreterare Tommy Boustedt. Det har handlat om Damkronornas strejk, en polisanmälan för sexuellt ofredande inom förbundet och anklagelser om lönediskriminering om att informationsassistent Anders Feltenmark nyligen fick lämna sin tjänst efter 24 år på förbundet.

I slutet av förra året riktade fackklubben skarp kritik mot förbundet och skrev bland annat att "arbetsgivaren är i total avsaknad av lönestrategi och lönepolicy”.

LÄS MER: Anders Feltenmark uppges få sparken av ishockeyförbundet

Beslutet om Feltenmark gjorde att 34 tunga hockeyprofiler skrev ett protestbrev mot förbundet.

I brevet skrev man bland annat att "vi uppfattar förbundets agerande som synnerligen inhuman behandling av Feltenmark och vädjar till förbundet att göra om och göra rätt".

LÄS MER: Profilernas kritik mot förbundet efter kaoset

Lämnar efter 19 år

Nu meddelar man att Boustedt lämnar förbundet – efter 19 år totalt och sex år som generalsekreterare.

– Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen. Därför har det, efter en tids samtal tillsammans med styrelsen, vuxit fram att detta är vägen framåt för både mig och för förbundet, säger han i ett pressmeddelande.

Boustedt kommer dock inte lämna omedelbart, man skriver i pressmeddelandet att "Boustedt kommer under dessa coronatider att vara kvar i tjänst tills en ny generalsekreterare tar över, dock som längst till oktober 2020."

LÄS MER: Bakgrund: Stormarna kring ishockeyförbundet

Förbundets ordförande Anders Larsson. Bild: DENNIS YLIKANGAS
Förbundets ordförande Anders Larsson. Bild: DENNIS YLIKANGAS

Förbundets ordförande Anders Larsson säger i pressmeddelandet:

– Den senaste tidens uppmärksamhet kring vårt kansli har tagit fokus från de många positiva saker vi har framför oss de närmaste åren. Nu kommer vi omgående att inleda arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare.

Efter beskedet om Boustedts avgång säger tidigare förbundskaptenen Curre Lundmark, en av de 34 profilerna bakom brevet, till Expressen:

– Det var väldigt överraskande, måste jag säga. Det här trodde jag inte.

LÄS MER: Tre Kronor-legendaren: Varit maktfullkomligt

Han fortsätter:

– Vårt mål eller syfte var ju inte att Boustedt skulle säga upp sig. Det är vad som egentligen ligger bakom Feltenmarks uppsägning vi vill ha ett svar på. Och det kräver vi fortfarande.

LÄS MER: Boustedt om stormen i hockeyförbundet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.