Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Janmark (till höger) gjorde en assist när Dallas äntligen vann på hemmaplan. Bild: JEROME MIRON
Mattias Janmark (till höger) gjorde en assist när Dallas äntligen vann på hemmaplan. Bild: JEROME MIRON

Efter tornadon – Tidigare Frölundaspelare bakom Dallas seger

En tornado svepte nyligen in över Dallas. Den totalförstörde backen Tyler Seguins hus och John Klingberg har berättat för GP hur spelarna gömde sig på toaletten.
I natt var Dallas Stars på isen igen och tog sin första hemmaseger för säsongen. Bland annat efter assistpoäng från Mattias Janmark.

Under måndagsmorgonen, svensk tid, svepte en tornado in över Dallas. Tusentals människor blev utan elektricitet och stora områden förstördes. Tack och lov har det inte rapporterats om några dödsfall.

I tornadon fick bland andra Dallas Stars stjärnback Tyler Seguin sitt hus förstört. Hela taket hade slitits bort från resten av huset och på Twitter skrev han efteråt:

"Tack till alla som har hört av sig efter nattens nyheter, jag är i säkerhet. Lyckligtvis var mitt hus till salu och jag har flyttat in i ett nytt. Jag har precis lämnat området och det är en extremt sorglig syn, mina böner går till alla som har drabbats av tornadon".

En annan stjärnback i Dallas Stars är John Klingberg. Lerumssonen med ett förflutet i Frölunda berättade för GP att det inte var långt i från att laget hamnade i tornadons svep.

LÄS MER: Klingberg om skräcken efter tornadon: "Gömde oss på toaletten"

– Vi klarade oss med nöd och näppe. Det är mycket räddningspersonal och andra som florerar runtomkring oss just nu, sa John Klingberg.

Hur nära det värsta av stormen var ni?

– Den drog förbi oss ungefär fem minuter norr om oss. Då satt vi och gömde oss på toaletten.

I natt (svensk tid) var Dallas Stars tillbaka på isen igen när laget gästades av Ottowa Senators. Stars som haft en tung start på säsongen skulle lyckas studsa tillbaka och ta säsongens första tvåpoängare på hemmaplan.

Matchen blev 2–1 till Dallas efter att den tidigare Frölundaspelaren Mattias Janmark legat bakom Radek Faksas 1–0-mål. Även Tyler Seguin noterade en assistpoäng i matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.