Efter rasistattacken – nu talar domaren ut

ANNONS
|

Hockeysverige hamnade i chock efter tisdagens mötemellan Leksands IF och Rögle, men inte på grund av något som hände på isen. Istället var det efterdyningarna som fick dem stora rubrikerna.

De flesta har nog koll på vad som hände, men det tåls att upprepas. Röglebacken Almen Bibic hade spelat hårt under matchen, skadat tre Leksingar, varav han till slut fick lämna matchen med ett matchstraff. Efter matchen lade backen ut en bild på Twitter som visade ett meddelande från en distriktsdomare som bland annat kallade Bibic för "djävla pizzabare".

"Det bara brann till i huvudet"

Attacken fick stor medial spridning och responsen från Dalarnas ishockeyförbund lät inte vänta på sig. Förbundet gick direkt ut och tog avstånd från vad som skrivits och valde sedermera att stänga av domaren för resten av säsongen.

ANNONS

Nu har domaren som skrev meddelandet valt att, även han, gå ut i offentligheten och ge sin sin på vad det var som hände.

– Det bara brann till i huvudet på mig när jag fick se första tacklingen, som tydligen var en olyckshändelse, som Bibic delar ut. Tio sekunder senare kommer nästa tackling och båda blir proppade så pass illa att dom blir liggande, säger han till hockeysverige.se.

Är djupt deprimerad

Med några dagars distans till det som hände berättar domaren att han inte har något emot varken Almen eller hans bror Alen Bibic och att han mår dåligt över det som hänt.

– I dag skulle jag gärna se både Almen och Alen Bibic i Leksands trupp sju dagar i veckan, tre, sex, fem. Så är det. Jag är djupt deprimerad och ångerfull över det som kommit från mig. Det är inte ursäktbart, men jag måste i alla fall försöka be om ursäkt och komma på rätt spår igen.

ANNONS