Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter måltorkan – talangen slog till två gånger om

En enda fullträff sedan JVM-uppehållet. Mot Linköping fick Frölundas Carl Grundström rejäl islossning när han prickade in två mål. – Det känns skönt, man kan andas ut lite, säger han till GP.

I höstas öste Carl Grundström in mål för Frölunda. Talangen, som kom till Indianerna från Modo inför säsongen, visade storform och en bit in i säsongen toppade Grundström skytteligan för hela SHL. 

Efter en strålande höst väntade JVM för Grundström, och även där fortsatte målframgångarna. Men när landslagsäventyret i Nordamerika var över efter nyår hände något, och 19-åringens målform har sedan dess varit som bortblåst. Inför mötet med Linköping hade forwarden bara mäktat med att göra ett enda mål sedan början av januari.  

"Blir lite extra glädje"

Mot formstarka LHC kom så till slut islossningen. Tidigt i den tredje perioden prickade Grundström först in 2-1 och sedan 3-2 till Frölunda. Och med det var Grundström en starkt bidragande orsak till att Frölunda kunde avsluta grundserien med tre poäng. 

– När man har haft ganska många mållösa matcher så känns det skönt att man kan få andas ut lite. 
Han fortsätter: 

– Det är klart att det blir lite extra glädje över målen när det har gått en tid, när man inte riktigt har fått målskyttet att stämma. Jag hoppas ta med mig det här nu. 

Under torsdagen kom uppgifter om att NHL-klubben Toronto Maple Leafs vill skriva ett kontrakt med Grundström, men talangen var fåordig om intresset från Nordamerika. 

– Jag vill bara fokusera på Frölunda nu, det är allt jag tänker på. Det andra får vi ta efter säsongen, avslutar han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.