Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Efter lastbilsdådet - Frölunda höjer säkerheten

Fredagens attack i Stockholm påverkar även sportens värld. På måndagskvällens semifinal mellan Frölunda och Brynäs kommer åskådarna visiteras vid Scandinaviums ingångar. – Vi kommer titta i jackor och väskor. Det är det vi blivit tillsagda, säger klubbens säkerhetsansvarige Bertil Carlsson.

På väg upp till semifinal nummer fyra i Gävle fick Frölunda kliva av i Flemmingsberg på grund av attacken på Drottninggatan i Stockholm. Centralstationen i huvudstaden stängdes av efter det misstänkta terrordådet och spelarna i Frölunda fick åka buss till Gävle resten av vägen. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Man har tittat på telefonen hela tiden och försökt att hålla sig uppdaterad. Men när vi kom till arenan försökte jag koppla bort det, och bara tänka på hockey. Då handlade det bara om att gå in i sin egen bubbla och försöka skärma av sig, sade Joel Lundqvist om händelsen.

Höjer säkerheten

Publiken som följde den matchen, där Brynäs kvitterade till 2–2 i matchserien, visiterades när det gick in i Gavlerinken. 

Nu, inför semifinal nummer fem, höjer Frölunda säkerheten i Scandinavium. Åskådarna kommer visiteras på väg in i Scandinavium och ordningsvakter kommer patrullera på utsidan av arenan under hela matchen. 

– Det är SHL:s råd som vi har blivit tillsagda av att följa. Vi tittar innanför jackor och i väskor. Sen har vi två ordningsvakter som går runt arenan. Det har vi inte vanligtvis, säger Bertil Carlsson.

I och med visiteringen lär det ta längre tid att släppa in de tusentals människorna som har köpt biljett till semifinalen. Därför öppnar Frölunda arenan en halvtimme tidigare än vanligt. Nu kan man kliva in i Scandinavium redan två timmar innan nedsläpp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.