Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Efter krossen – nu väntar isbjörnar: "Kommer vara förberedda"

Efter krossen av Yunost Minsk med 5–0 är det åttondelsfinal som väntar för Frölunda. Då blir det en resa till Berlin där isbjörnar står för motståndet. – Vi kommer att vara förberedda, säger Robin Figren.

Efter en förlust på bortaplan i Minsk med 3–2 i första mötet av sextondelsfinalen var Frölunda piskade att vinna returen. I Frölundaborg var det inget snack utan Frölunda krossade Yunost Minsk med hela 5–0. I en match där det kunde och borde blivit en ännu större seger. I nästa omgång – åttondelsfinalen väntar nu Eisbären Berlin – ett gäng isbjörnar från Tyskland. Ett lag som Frölunda inte vet särskilt mycket om ännu.
– Nej, vi har ingen vidare koll. Men det kommer vi att få, scoutrapporter och vi kommer få se massa klipp. Vi kommer att vara förberedda, säger Robin Figren som blev målskytt mot Yunost Minsk.

Att det inte blev svenskt motstånd för Frölunda i nästa runda är välkommet. Den största anledningen till att spelarna gillar CHL är att ”slippa” möta samma gamla lag i match efter match som det kan bli i SHL.
– Det är mycket folk när man kommer till Tyskland, Schweiz och Finland. Det blir roligt att åka dit. Det blir andra matcher som vi annars inte har. Nu mot Minsk blev det ett defensivt lag och det är kul att möta andra motståndare, säger Nicklas Lasu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.