Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Efter isoleringen – Rakhshani tillbaka i Frölunda

Rhett Rakhshani, 31, är tillbaka från sin isolering från laget. Mot Malmö står amerikanen återigen på isen för sitt Frölunda.– Jag ville inte riskera att smitta laget, säger han.

Rhett Rakhshani har inte fått träna med laget den här veckan. Detta då han hade sjuka barn hemma och Frölunda inte ville riskera att han skulle smitta sina lagkamrater. Till slut blev även Rhett själv sjuk men har ändå kunnat träna.

– Jag har varit på is men varit där på egen hand. Jag har hållit mig borta men det är skönt att vara tillbaka. Jag ville inte riskera att smitta laget, jag klarade mig först men sen blev jag också sjuk, säger han.

Hur är det att följa matcher från TV-soffan?

– Det är aldrig kul att missa matcher men det är en av de få positiva sakerna. Du får ett annat perspektiv och du uppskattar det på ett annat sätt och blir hungrig. Förhoppningsvis kan jag ta med mig något från det.

Du fick se Joel hyllas innan matchen – hur var det?

– Det var ett speciellt ögonblick och jag är glad över att jag fick se det. Jag är väldigt, väldigt glad för hans skull. Det är inte ofta någon når den milstolpen. Det här är en svår liga att spela i men att göra 1 000 matcher och dessutom för samma lag. Det är väldigt imponerande. Han förtjänar verkligen alla hyllningar och det gör han varje dag. Han är den som jobbar hårdast i laget och jag är väldigt glad för hans skull.

Segern mot Brynäs under torsdagskvällen med 8–4 var Frölundas andra raka i SHL efter en svit med fyra förluster. Gemensamt för segrarna mot Färjestad och Brynäs – prestationen där Frölunda presterat på en högre nivå igen.

– Det känns som att vi är på rätt väg i sättet vi spelar. Vi spelar med en hunger, har hög fart och intensitet och känns ambitiösa och det hoppas jag att vi kan fortsätta med, säger Rhett Rakhshani.

Är det omöjligt att var lika taggad för alla matcher?

– Omöjligt skulle jag inte säga! Alla är mänskliga och alla har dåliga dagar. Men att gå in till en match med rätt mentalitet det går att göra i varje match. Sen kan du ändå ha en dålig dag ute på isen. Det vi gör nu är att vi är väldigt fokuserade och skjuter bort alla bortförklaringar och har hittat en rytm i vårt spel. Återigen, där kan man titta på Joel. Han är speciell, det vet jag men han har en enorm mental styrka och vi alla kan lära oss mycket av honom. Oavsett om du inte är på topp i en match så kan du även tävla till max och det är något vi ska ta med oss.

– För vi vill vara som bäst i slutet av säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.