Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

De tidigare Frölundaspelarna Victor Olofsson och Rasmus Dahlin. Bild: JONAS LJUNGDAHL
De tidigare Frölundaspelarna Victor Olofsson och Rasmus Dahlin. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Efter hjärnskakningen – Dahlin tillbaka

Efter tre veckors frånvaro med hjärnskakning gjorde Rasmus Dahlin comeback i natt, men showen stals av en annan tidigare Frölundaspelare.
Nu är Victor Olofsson poängbäst av samtliga rookies i hela NHL.

Det var i slutet av november som supertalangen och den tidigare Frölundabacken Rasmus Dahlin åkte på en riktigt tuff smäll. I Buffalo Sabres match mot Tampa Bay Lightning klev Tampa-backen Erik Cernak upp och skickade en armbåge rakt i huvudet på Dahlin.

Den tidigare Frölundaspelaren ådrog sig en hjärnskakning av smällen och har sedan dess varit borta från Buffalos laguppställning.

Men i natt var Rasmus Dahlin tillbaka.

I Buffalos segermatch mot Nashville Predators gjorde Dahlin sin comeback och firade den med att göra en assist till storstjärnan Jack Eichels ena fullträff. Assisten var Dahlins 15:e den här säsongen.

Bäst i NHL

Det var trots allt inte Dahlins comeback som hamnade i störst fokus. Resultatet i matchen blev nämligen 4–3 till Buffalo efter att den tidigare Frölundaspelaren Victor Olofsson gjort målet som avgjorde matchen i den tredje perioden. Ett mål som gör att Olofsson gjort flest poäng av samtliga rookies i hela NHL.

– Det Victor verkligen lärt sig oerhört snabbt är att återvinna och behålla pucken i närkamperna, säger coachen Ralph Krueger enligt Sportbladet.

Han fortsätter sedan:

– Han möter ständigt motståndarnas största och bästa backar och han vinner mot dem. Han utevcklas i en fantastisk speed.

Victor Olofsson själv valde istället för att hylla sig att lyfta fram kedjekamraten och tvåmålsskytten Jack Eichel.

– Han är världens bästa spelare just nu. Jag försöker bara hänga med, säger Victor Olofsson enligt Sportbladet.

Victor Olofsson har även gjort näst flest poäng av samtliga svenskar i NHL med 13 mål och 16 assist på 32 matcher. Endast Elias Pettersson har gjort fler (12+21).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.