Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson. Bild: JOEL MARKLUND
Erik Karlsson. Bild: JOEL MARKLUND

Efter hårda kritiken – Erik Karlsson stekhet för Sharks

San Jose Sharks har börjat vakna. I natt tog laget sin fjärde raka seger i 6–3-segern mot Edmonton Oilers.
Vem som till stor del låg bakom segern?
Erik Karlsson.

Det har minst sagt varit en ruskigt tung säsongsstart för San Jose Sharks. Laget låg länge sist i sin division och kritiken mot laget och även stjärnspelare, som inte minst den tidigare Frölundabacken Erik Karlsson, har duggat tätt.

– Jag vet inte ens vad han gör på isen. Han försöker inte ens och skämmer bara ut sig själv. Han får betalt. Men om han vill bli ihågkommen som en av de bästa försvararna någonsin måste han dra fram huvudet ur arslet för han är bara pinsam just nu. Han spelar inte ens ishockey just nu, sa TSN:s Jeff O'neill efter en av Sharks förluster där han inte direkt imponerades av Erik Karlsson.

Men Sharks är på väg tillbaka. Jumboplatsen är lämnad och under natten mot onsdagen, svensk tid, tog laget sin fjärde raka seger. Den här gången var det Edmonton Oilers som besegrades i en målrik tillställning och visst skulle Erik Karlsson ta en av huvudrollerna.

– Vi visste vad vi behövde förbättra och har spelat bra under de senaste fyra-fem matcherna, tycker jag, sa Erik när han intervjuades på isen av NBC Sports California efter slutsignalen.

Sharks vann matchen med 6–3 och Karlsson låg bakom tre av fullträffarna i form av målgivande passningar. Backstjärnan spelade fram till målen som innebar 4–0, 5–1 och 6–2, vilket innebär att Karlsson gjort 14 poäng på sina 18 spelade matcher. 13 av dem har kommit i form av assist.

Efter matchen hyllades Erik Karlsson av den tidigare NHL-spelaren Curtis Brown i NBC Sports sändning.

– Erik Karlsson gjorde en stormatch och fick fram sina uppspel och passningar, vilket betyder mycket för lagets slagstyrka, sa Brown.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.