Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Efter fansen uppslutning: "Vi får bygga en större hall"

Frölunda sålde slut den avgörande semifinalmatchen på bara ett par minuter. Och uppslutningen imponerar på spelare och ledare i laget. – Det är verkligen häftigt, säger Sean Bergenheim.

Det råder total hockeyfeber i Göteborg. När Frölunda släppte biljetterna till den sjunde och avgörande semifinalen hemma i Scandinavium tog det inte många minuter innan det var slutsålt. 

Och det stora intresset och stödet från klubbens supportrar imponerar på både spelare och ledare i laget. 

– Vi får bygga en större hall, skämtar Joel Lundqvist innan han fortsätter:

– Nej men vi har känt det hela vägen, det är fantastisk intresse och stämning och allting. Vi tar energi av det och verkligen ser fram emot morgondagens match här. 

Även Roger Rönnberg drar på smilbanden när han får höra hur snabbt supportrarna köpt upp biljetterna.

"Måste bara älska det" 

– Det är helt underbart. Det är hockeyfeber och det är fantastiskt. Vi har den häftigaste arenaupplevelsen här, tycker jag. När det är 12 044 som står och hoppar och sjunger fram sitt lag, det är fantastiskt.  

Sean Bergenheim menar att en stor anledning till att han återvände var just engagemanget som Frölunda-supportrarna visar. 

– För en hockeyspelare att spela i Göteborg med de här fansen…man måste ju bara älska det. Att det finns sådana fans som vill komma och heja och att det säljer slut så snabbt, ja vad ska man säga, det är otroligt fint, verkligen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.