Efter cancerbeskedet: "Hälsar under närkamperna"

Stödet fortsätter hagla till NHL-svensken Oskar Lindblom som drabbats av skelettcancer. Nu berättar lagkamraten Robert Hägg att han får hälsningar till Lindblom till och med under närkamper i matcherna och att hela konkurrentklubben New York Rangers sett till att få en tröja med nummer 23 och texten "Oskar strong".
– Mika Zibanejad har sett till att New York Rangers fått dem, säger Robert Hägg till SportExpressen.

ANNONS
|

I början på december fick Philadelphia Flyers-spelaren Oskar Lindblom beskedet att han drabbats av skelettcancer. Beskedet chockade världens bästa hockeyliga och 23-åringen har fått ta emot stora mängder stöd från spelare, ledare och fans sedan hans sjukdom blev offentliggjord.

Och det avtar inte.

Efter Flyers match med Anaheim Ducks under natten mot måndagen, svensk tid, berättar Oskar Lindbloms lagkamrat Robert Hägg för SportExpressen att han fortsatt får mängder med hälsningar från motståndarspelare.

– Motståndare kommer fram till mig i samband med avblåsningar och tekningar och ber mig hälsa till Oskar. Ja, även under närkamper får jag höra dem nämna att de tänker på honom. Det är skönt att veta vilket stöd han har från alla i ligan, säger Robert Hägg till SportExpressen.

ANNONS

Hela Philadelphia Flyers spelar, nu när cancerbehandlingen inleds, med en t-shirt under sin matchtröja där Oskar Lindbloms tröjnummer står skrivet tillsammans med texten "Oskar strong". Det är dock inte bara Lindbloms lagkamrater som vill spela i den.

– Jag vet att flera andra lag hört sig för om de också kan få köpa de här tröjorna och använda dem. Mika Zibanejad har sett till att New York Rangers fått dem och jag har hört att ytterligare ett antal klubbar gjort förfrågningar, säger Robert Hägg till SportExpressen.

Philadelphia vann matchen mot Anaheim med 2–1 efter förlängning.

ANNONS